16 / 05 / 2024

Kazakistan Okulları

Kazakistan Okulları

Kazakistan hükümetinin 600 milyon dolarlık projesini alan Türk firma, Eximbank desteği ile 170 anaokulu yapacak

Bahçeşehir Okulları yurtdışında da kampüs açacak!

Başta ABD ve Kazakistan olmak üzere farklı ülkelerde K12 seviyesinde okullar açmayı da planladıklarını söyleyen Bahçeşehir Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel "Kaliteli eğitimimizi bir Türk markası olarak global seviyeye taşımayı amaçlıyoruz" diye konuşuyor.

VİKO, okulların elektrik faturasını yüzde 20 düşürdü!

Türkiye' nin en büyük zenginliği olarak gösterilen genç nüfusun eğitimi için ciddi bir maliyet ayrılıyor. Bunun fiziki yansımalarından biri de okulların gider pusulasında ortaya çıkıyor...

VİKO'nun projesiyle okulların elektrik faturası yüzde 20 düştü!

Türkiye 'nin en büyük zenginliği olarak gösterilen genç nüfusun eğitimi için ciddi bir maliyet ayrılıyor. Bunun fiziki yansımalarından biri de okulların gider pusulasında ortaya çıkıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki okulları yeniliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve ilçelerdeki okulları tadilattan geçiriyor. Başkan Mehmet Sekmen `in talimatıyla hareket geçen Erzurum Büyükşehir`in mühendisleri, ilçelerdeki eğitim kurumlarını baştan aşağı yeniledi.

Hasar gören okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı!

Hasar gören okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon liralık kaynak ayrıldığını söyledi.

Okulların pansiyon ücretleri yüzde 15 zamlanacak!

Mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinde ise yüzde 14.5 artacak olan pansiyon ücretleri, 2 bin 635 lira olarak uygulanacak...

Diyarbakır'da olaylar nedeniyle okullar tatil edildi!

IŞİD karşıtı gösteriler nedeniyle Diyarbakır merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir,Bismil, Silvan ve Lice'de sokağa çıkma yasağı getirildi. Okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

İzmir'deki aktarmalı ulaşım çilesi okulların açılmasıyla doruğa çıktı!

İzmir’de okulların açılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu “aktarmalı ulaşım”ın yarattığı çile de doruğa çıktı. Öğrenciler, okula başladıkları ilk gün metro ve otobüslerde ezilme tehlikesi geçirdi

Bayraklı'daki okullar yenilendi!

Bayraklı Belediyesi, eğitime katkılarını da sürdürüyor. Bu kapsamda ders yılı öncesinde ilçedeki okullar temizlendi, birçoğunun iç ve dış boyaları yapıldı ve bahçeleri demir korkuluklarla düzenlendi.

Kazakistan'da inşaat sektörü gelişmeye devam ediyor!

Orta Asya'nın en büyük inşaat fuan "Kazbuild 2014", Kazakistan'ın Alıratı şehrindeki Atakent Uluslararası Fuar Merkezi nde düzenlendi. 2 -5 Eylül günleri arasında düzenlenen fuara çok sayıda yerli ve yabancı şirket katıldı.

Ant Yapı'dan köy okullarına destek!

Kargı, Ovakent, Çaka gibi köylerde sürdürülen projelerin ardından gelen Ödemiş Projesi'ne Ant Yapı maddi destek sağladı. Atıl Köy Okulları projesine siz de destek olabilirsiniz.

Karabağlar Belediyesi okulları yeniliyor!

Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan okulların fiziki şartlarını iyileştirmek ve bu doğrultuda yapılan çalışmalara katkı koymak için harekete geçti. İlk etapta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 68 okulda çalışma başlatıldı.

Ataşehir’in okulları temizleniyor!

Ataşehir Belediyesi 2014-2015 eğitim öğretim dönemi öncesi ilçedeki okulların çevre bakımı ve temizliğini yaparak, öğrencilerin temiz ve sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için çalışmalarını sürdürüyor.

Kazakistan Okulları Haberi

Kazakistan Okulları

11 okulluk ilk bölüm inşaatı başlarken okullar çevreci malzemeyle üretilecek. Kazakistan’ın en büyük endüstri kenti olan Karaganda bölgesinde yapılacak olan 11 adet anaokulundan oluşan ilk etap için çalışmalar sürerken, okullar bu yılın sonunda teslim edilecek.


40 milyon dolar kredi


İlk etap için Eximbank’tan 40 milyon dolarlık kredi desteği aldıklarını belirten Kazak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztarhan; aynı projeyi Gana, Irak ve Sudan gibi ülkelere de sunduklarını ve devlet garantili olarak buralarda da projeleri gerçekleştireceklerini söyledi. Öztarhan ilk bölümünü Kazakistan’daki projeyi yap işlet devret usulüyle yapacaklarını ve inşaatların bitmesinin ardından okulların işletmesinde de yer alacaklarını belirtti. Öztarhan, okulların her birinde 320 öğrencinin öğrenim göreceğini sözlerine ekledi.


Yeşil okul projesi


Murat Öztarhan, şunları söyledi: “Çalışan kadın nüfusunun da yüksek olduğu Kazakistan Cumhuriyetin’de ülke...