12 / 05 / 2024

Kazık Temel

Kazık Temel

Bir yapımının sağlam zemine oturtulan bölümü "temel" olarak nitelendiriliyor. Peki temel çeşitleri nelerdir, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gür Fore Kazık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gür Fore Kazık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Gürcüoğlu tarafından kuruldu.

Akaryakıtta kazık iddiası! 5 liralık fark araç sahiplerini çıldırttı

Brent petrolün 90 doların altına düşmesiyle araç sahiplerinde indirim beklentisi oluşmuş oldu. Ortaya atılan iddialara göre akaryakıt fiyatlarında 5 liranın üzerinde indirim geleceği iddia edildi.

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

İMO’dan Rize açıklaması: Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı!

Rize'de 4 binin üzerindeki bağımsız yapıda kentsel dönüşüme start verildi. Dolgu zeminin fore kazık çakılarak güçlendirilmesi ile başlatılan projede, tahliyeleri devam eden riskli yapılar ise yıkılacak.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren Sevgi Evleri projesinin hazırlık aşaması tamamlandı. Temel kazısı başlatılan projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Topkapı Sarayı'na kazıklar çakıldı, kayma durduruldu!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına istinat duvarı yapıldı. Ayrıca aynı yamaca 578 adet mini kazık çakıldı...

AKM'de kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı!

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

Bursa Sky Tower herkese açık, kişiye özel!

Halen inşası süren Sky Tower, Bursa'nın hem en yüksek hem de baret kazık temel sistemiyle yapılan ilk binası olacak. İş ve sosyal yaşamı buluşturan bir merkez olarak tasarlanan 129 metre yüksekliğindeki iş kulesi, tümüyle doğa dostu.

Kazık Temel Haberi

Kazık Temel

Temel çeşitleri nelerdir?

Temel, herhangi bir yapıdan gelen yükleri zemine aktaran bölümüne deniyor. Bir başka ifade ile temel, bir yapımın sağlam zemine aktardığı bölüm olarak ifade ediliyor. Temeller, tuğla, taş, beton, ahşap, çelik veya demir olabiliyor.


Günümüzde en çok kullanılan betonarme temeller, yüzeysel temeller ve derin temeller olmak üzere ikiye ayrılıyor. Derin temeller, toprağı bir kuyu gibi derince kazıp dibine oturtulan temeldir. Yüzeysel temel ise, çok az kazılmış zemine oturtulan temeldir. Yüzeysel temelde hazır kolonun alt ucu temel üzerinde bulunan yuvaya yerleştirilip çevresindeki aralık betonlanıyor.


1.Yüzeysel temeller

*Tekil Temel (Münferit)

*Sürekli Temel (Şerid yada mütemadi)

*Radye Temel (Radye Jeneral)

*Düz radye temel

*Kirişli radye temel

 a) Alttan kirişli radye temel

 b) Üstten kirişli radye temel

*Mantar şeklinde radye temel

*Ters Kemer Şeklinde radye temel

*Rijit temel


2.Derin temeller

*Ayak Temel

*Kazık Temel

*Kesonlar


Yukarıda temel çeşitleri nelerdir,...