29 / 04 / 2024

kdv düzenlemesi

kdv düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın AK Parti MYK toplantısı gerçekleştirilecek. 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesine yönelik son gelişmeler ele alınacak. Toplantıda bu konular dışında kripto para borsasındaki çalışmalar da değerlendirilecek.

KDV'ye Avrupa modeli geliyor!

Maliye Bakanlığı, KDV düzenlemesi için yurtdışındaki uygulamaları mercek altına aldı. Bakanlık bu kapsamda İngiltere dahil Avrupa'daki modelleri inceleyecek.

KDV düzenlemeleri netleşti!

KDV düzenlemeleri netleşti. İade sisteminden yararlanma koşulları hafifletildi. İndirimli teminat uygulaması sistemiyle gerekli koşulları sağlayan mükellefler, KDV iadelerini yüzde 100 yerine yüzde 4-8 teminat göstererek alabilecek.

Nevzat Saygılıoğlu: Konutlarda KDV bilmecesi!

Büyükşehir belediyesi sınırları yakınındaki ilçe ve yerleşim yerlerinde KDV’nin daha düşük uygulanması büyükşehir konutları aleyhine durum ortaya koyuyor.

Vedat Arslan: Yeni KDV düzenlemesi fiyatları etkilemez!

Vedat Arslan: Öncelikle yeni KDV düzenlemesi ile fiyatların artacağı konusunda hemen herkes aynı fikirde olduğunu beyan etti. Ancak burada ben konuya farklı bir açıdan yaklaşarak muhalif bir söylemde bulunmak istiyorum

KDV düzenlemesi ile konutta satışlar patladı mı?

Yüksek beklentiyle girilen 2013 yılı gayrimenkul sektörüne çok tartışmalı bir uygulama ile 'merhaba' dedi. KDV oranları 29 büyükşehirde kademeli olarak yüzde 1, 8 ve 18 olarak düzenlendi...

Ömer Faruk Çelik: Konutlara ilişkin net bir sınıflandırma yok!

Sinpaş GYO İcra Kurulu Üyesi ve KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, konutlara ilişkin net bir sınıflandırma olmadığını söyledi...

İsmail Yerlikaya:KDV düzenlemesi ile Bolu'nun avantajı arttı!

Ayna Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya konutta son KDV düzenlemelerinin Bolu’ya dolaylı teşvik etkisi yaratacağını belirterek, özellikle Ankara ve İstanbul’daki yatırımcıları Bolu’daki konut fırsatını değerlendirmeye çağırdı.

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

Araştırma görevlilerine müjdeli haber! Kadro düzenlemesi Meclis’te!

Araştırma görevlileriyle ilgili beklenen haber geldi. 50/d'li araştırma görevlilerine kadro düzenlemesi Meclis’e gönderildi. YÖK'ten yapılan açıklamada, 50/d'li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınması çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Otomobil fiyatları düşecek mi? Matrah düzenlemesi hangi araçlarda geçerli?

Matrah düzenlemesi ile otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merakla araştırılıyor. Vatandaşlar, matrah düzenlemesinin hangi araçları kapsadığını bilmek istiyor. İşte detaylar!

ÖTV matrahı düzenlemesi artışı bıçak gibi kesti! İşte fiyatı düşen otomobiller

Sıfır araba almayı bekleyen vatandaşların merakla beklediği ÖTV matrah düzenlemesi, 24 Kasım itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme sonrası vatandaşlar, otomobillerin yeni fiyatlarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?

ÖTV matrahına dair, “ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?” sorulan soruların yanıtlar!

Matrah düzenlemesi nedir? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araba fiyatları...

Matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV matrah düzenlemesinden sonra düzenlemenin hangi araçları kapsadığı merak konusu oldu. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu?

ÖTV matrah düzenlemesi sonrası kalem kalem hesaplandı! İşte model model yeni fiyatlar

Otomobil sektörünün merakla beklediği matrah düzenlemesi Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki düzenleme sonrası araç fiyatları ne kadar inecek? İşte ayrıntılar...

EYT'de geri sayım başladı! Yaş şartı, BES ve borçlanmaya dikkat! İşte EYT düzenlemesi 8 soruda tüm detaylarıyla...

Milyonlarca sigortalının merakla beklediği EYT düzenlemesi için geri sayım başlamışken, konuya ilişkin bazı soru işaretleri bulunuyor. İşte EYT düzenlemesi ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları...

Matrah düzenlemesi nasıl olacak? ÖTV matrah düzenlemesi ne zaman?

Matrah düzenlemesi otomobil alacak vatandaşların gündeminde yer alıyor. ÖTV matrah düzenlemesinin ne zaman çıkacağı büyük bir heyecanla bekleniyor. İşte detaylar!

Otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?

Sıfır otomobil almak isteyenlerin heyecanla beklediği matrah düzenlemesinde tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobilde matrah düzenlemesi için son aşamaya gelindiğini, uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

Son dakika! Otomobilde ÖTV ve matrah düzenlemesi için yeni adım! Matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? 

Son birkaç haftadır, özellikle sosyal medyada otomobilde ÖTV indirimi geleceği ile ilgili haberler gündemde bomba etkisi yarattı. Peki matrah düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

kdv düzenlemesi Haberi

kdv düzenlemesi

Milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi yarın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu ( Myk ) toplantısında değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Myk'da kripto para konusu da değerlendirilecek.

Memurlar.net'te yer alan habere göre; 3600 ek gösterge ve KDV düzenlemesi ile ilgili önemli gelişmeleri CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan aktardı. Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "AK Parti'de MYK toplantıları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda Pazartesi günü gerçekleşecek o toplantı. 3600 ek gösterge, KDV sisteminde sadeleştirme ve kripto para ile ilgili önemli başlıklar müzakere edilecek MYK toplantısında." dedi. Açıklamanın devamında şu detaylar yer aldı: 

"3600 EK GÖSTERGE İÇİN BAKANLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"

''3600 ek göstergeye bakacak olursak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diğer bakanlıklarla teknik bir çalışma sürdürüyor şu aralar. Bütün statülerin, bütün grupların...