29 / 04 / 2024

KDV Kanunu değişikliği 2018

KDV Kanunu değişikliği 2018

Konutlara sağlanan bazı hizmetlerin KDV'sinin yüzde 1 olarak düzenlenmesi için Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kamu İhale Kanunu'nda ne değişiyor?

Devlet, kamuoyundan gelen tepkilere karşın bugüne kadar 191 kez değişikliğe gittiği Kamu İhale Kanunu’nu bu sefer sil baştan değiştirme kararı aldı.

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

İmar Kanunu değişikliklerinin 6 maddesi kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda,  İmar Kanunu'nda değişiklikler içeren Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 6 maddesi daha kabul edildi...

TBMM’de İmar Kanunu değişikliğinin 4 maddesi daha kabul edildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin dört maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

İmar Kanunu değişikliği ile yerel yönetimlerin yetkisi kısıtlanmayacak!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek, "İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifinde yerel yönetimlerin yetkisini kısıtlayan herhangi bir konu yoktur" dedi...

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

KDV Kanunu değişikliği 2018 Haberi

KDV Kanunu değişikliği 2018

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. 

TBMM gündeminde olan Kanun teklifi ile konutlara sağlanan bazı hizmetlerin KDV'sinin yüzde 1 olarak düzenlenmesi öngörülüyor.

Katma değer vergisi oranının, konutlara sağlanan su, elektrik ve doğalgaz hizmetleri için yüzde 1 olarak düzenlenmesi amaçlayan teklif ile, vatandaşların en azından elektrik, su ve doğalfaz gini harcalamalarından alınan vergilerin minimize edilerek büyük bir ekonomik külfetten kurtarılması ve yaşam standardında kısmi bir artış sağlanması hedefleniyor.

Mevcut uygulamada doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerinde KDV oranı yüzde 18 olarak tahsil ediliyor.

Kanun teklifi metni için