21 / 05 / 2024

Kefalet sözleşmesi koşulları

Kefalet sözleşmesi koşulları

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Aynı zamanda gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de kefalet sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, kefalet sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapu devri!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi taşınmaz mal devirleri için yapılıyor. Bu sözleşme koşullarının doğması halinde bir tarafın taşınmazı diğer tarafa devrediliyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapu devri nasıl yapılır?

TOKİ sözleşmesi şartları!

Gelir durumu düşük olan kimseler TOKİ tarafından inşa edilen taşınmazlardan ev satın alabiliyor. Bunun için öncelikle aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Peki, TOKİ sözleşmesi şartları nelerdir?

Bağışlama sözleşmesi örneği!

Bağışlama sözleşmesi; yazılı olmak şartı ile bağışlama sözü ile, elden bağışlama ile, koşullu bağışlama ile, yüklemeli bağışlama ile, bağışlayana dönme koşullu bağışlama ile kurulabiliyor. İşte bağışlama sözleşmesi örneği..

Kefaletin sözleşmesinde kefilin sorumluluğu!

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç ile gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de yapılabiliyor. Peki, kefaletin sözleşmesinde kefilin sorumluluğunun kapsamı nedir? İşte kefilin sorumlulukları..

Kefalet sözleşmesi örneği!

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme kefalet sözleşmesi oluyor. Peki, kefalet sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kefalet sözleşmesi örneği..

Kefalet sözleşmesinin sona ermesi!

Kefalet sözleşmesi, kefaletten dönme ile, sürenin dolması ile, tarafların isteği ile ve kanun gereğince sona erebiliyor. İşte kefalet sözleşmesinin sona ermesi halinde kefilin hak ve sorumlulukları..

Kira sözleşmesi kefil eşin rızası!

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlenmesi halinde kefalet sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinde kefil eşin rızası aranır mı?

Kefalet sözleşmesi eşin rızası!

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşmeye deniyor. Peki, kefalet sözleşmesinde eşin rızası aranır mı?

Kefalet sözleşmesi geçerlilik şartları!

Kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme, kefalet sözleşmesi oluyor. Peki, kefalet sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir? İşte yanıtı..

Kefalet sözleşmesi nedir?

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Aynı zamanda gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de kefalet sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, kefalet sözleşmesi nedir?

Mirastan feragat sözleşmesi geçerliliği!

Mirastan feragat sözleşmesi, miras sözleşmeleri arasında yer alıyor. Mirastan feragat sözleşmesi nedir? Mirastan feragat sözleşmesi geçerlilik koşulları nelerdir? İşte mirastan feragat sözleşmesi geçerliliği...

Kefalet sözleşmesi koşulları Haberi

Kefalet sözleşmesi koşulları

Kefalet sözleşmesi nedir?

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Buna karşın, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabiliyor.


Yanılma veya ehliyetsizlik sebebiyle borçlunun sorumlu olmadığı bir borç için kişisel güvence veren kişi, yükümlülük altına girdiği sırada, sözleşmeyi sakatlayan eksikliği biliyorsa, kefaletle ilgili kanun hükümlerine göre sorumlu oluyor. 


Aynı kural, borçlu yönünden zamanaşımına uğramış bir borca kefil olan kişi hakkında da uygulanıyor.


Kanundan aksi anlaşılmadıkça kefil, bu bölümde kendisine tanınan haklardan önceden feragat edemiyor. Peki, kefalet sözleşmesi nasıl yapılır?


Kefalet sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça ve kefilin sorumlu olacağı azamî miktar ile...