29 / 08 / 2024

kefil Muvafakatname

kefil Muvafakatname

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin oluyor. Peki, muvafakatname kefillik midir?

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, artık sabıka kaydı, maaş bordrosu, memur kefil, kredi notu raporu gibi taleplerde bulunmaya başladı; kiracılar ücretli memur kefil arıyor. Kiralık konut piyasası karıştıkça karıştı...

Kira zammı bitti şimdi de şart krizi başladı! Bu meslekten olmayana ev yok!

Zam sınırının kalkmasıyla birlikte artış gösterecek olan kiralar, kiracıları düşündürürken, konut sahiplerini de harekete geçirdi. Emekli ve asgari ücretlinin bu kiraları ödeyemeyeceğini düşünen bazı konut sahipleri ‘memur olma’ ‘bir evde iki kişi çalışma’ veya ‘kefil’ talep etmeye başladı.

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirterek, kamu bankalarına kentsel dönüşüm için resmi yazı yazdığını ve vatandaşlara kefil olacaklarını söyledi.

Kredi notu düşük kiracıya ev yok: Memur kefil de isteniyor!

Ev sahipleri, artık kamuda çalışan memur bir kefil olmasını istiyor. Ayrıca, kredi notu düşük kiracıya da ev verilmiyor. İşte ayrıntılar...

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

CEPTETEB ihtiyaç kredisi: Düşük faiz oranlarıyla hızlı ve kolay başvuru!

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, hızlı ve pratik başvuru süreci ile acil ihtiyaçlarınıza anında çözüm sunuyor. Ayrıca düşük faiz oranları ile finansal gereksinimlerinizi uygun bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor. 70.000 TL'ye kadar nakit sunan bu kredi için kefil veya teminat şartı aranmıyor.

PTT'den büyük bir müjde geldi. Kefil yok şart yok

PTT'den paraya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir müjde geldi. PTT tarafından verilecek kredide ne kefil ne de şart aranacak.İşte detaylar...

Kredi notunuz mu düşük, dert etmeyin! PTT ihtiyaç kredisi verecek

Son dönemde ekonomik zorluklarla mücadele eden birçok insan, kredi notu düşük olduğu için bankalardan kredi kullanmakta zorlanıyor. Türkiye’nin en büyük devlet kuruluşlarından biri olan PTT, kefil olmayan kişilere büyük bir kolaylık sağlamak için harekete geçti.

O bankadan müşterilere jest! Hiçbir şart kefil olmadan tam 1000 TL hediye!

O banka müjdeyi verdi. Hiçbir şekilde kefil ve şart olmadan müşterilerine para veren o banka ne? Haberimizin devamını okuyarak detayları öğrenebilirsiniz.

Böyle krediyi babanız bile vermez! İş Bankası para vanasını açtı: Başvurana anında yüksek tutarlı kredi müjdesi!

İş Bankası'ndan öyle bir faizsiz kredi kampanyası geldi ki herkes şubelere akın etti. Kefil şartı aranmadan yararlanabileceğiniz faizsiz kredi imkanı için detaylar merak konusu olurken hangi durumlarda sıfır faizli nakit avans verileceğine ilişkin araştırmalar başladı. İşte, İş Bankası faizsiz kredi

PTT kefilsiz şartsız 30 bin TL veriyor! Nakit ihtiyacınız bıçak gibi kesilecek! Bir başvuruya bakıyor!

PTT kredide kefil şartını bitirdi. Nakit ihtiyacınız varsa hemen PTT şubelerine koşun. İşte detaylar!

Halkbank’ın bu kampanyasını duyan inanamadı! Kefilsiz, belgesiz 100 bin TL kredi!

Halkbank’ın maaş müşterilerine sağladığı kredi imkanı ile maaşını  bankadan alan vatandaşlara 100 bin TL’ye kadar, üstelik belgesiz ve kefil olmaksızın veriliyor.

Kiralık konutlarda şimdi de 'memur kefil' şartı dönemi başladı!

Bütçesine uygun konut bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi bir de kefil şartına takıldı. Kiralık konut ilanlarında ‘kefilsiz ev verilmez’ ‘memur kefil zorunlu’ gibi şartlar arttı.

kefil Muvafakatname Haberi

kefil Muvafakatname

Muvafakatname kefillik midir?

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesi olarak tanımlanıyor.


Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Muvafakatnamelerin noterde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, eşe verilen muvafakatname kefillik yerine geçer mi?


Medeni Kanun’un 169. ncu maddesine göre, karının kocası lehine borç altına girebilmesi, yani kefil olabilmesi için bu işlemin Sulh Hakimi tarafından tasdik edilmesi gerekiyor.


Kocanın ortaklarından olduğu bir şirkete, karının kefaletinde veya ipotek vermesinde, dolaylı da olsa kocanın menfaati söz konusu olduğundan, aynı şekilde hakim tasdiki gerekiyor. 


Buna karşın, karının bizzat kendisinin ortağı olduğu bir şirkete kefil olması...