28 / 04 / 2024

kefile haciz gelir mi

kefile haciz gelir mi

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Borcun ödenmemesi halinde kefilin evine haciz gelir mi?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Emekli maaşına haciz konabilir mi? SSK ve Bağkur emeklileri aman dikkat!

Son zamanlarda emekli maaşları ile ilgili en çok merak edilen sorular arasında ‘Emekli maaşına haciz gelir mi?' sorusu yer  alıyor. Peki emekli maaşına haciz konabilir mi? 

Ortak hesaptan para çekilir mi? Ortak hesaba haciz gelir mi?

Ortak hesaba sahip olan ya da ortak hesap açacak olan kişilerin akıllarında bazı sorular vardır. Banka hesabı konusunda sorulan soruların yanında ortak hesaba dair de soruların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. İşte sorular ve onların yanıtları!

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Ailenin tek evine haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamın tek evi var. Birine kefilliğinden dolayı varlık şirketi oturduğu evi icradan satılığa çıkardı. Babamın köydeki evi satılır mı? Evde babam ve annem oturuyor. Başka oturacak evleri yok. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Birinin borcu için bir başkasının gayrimenkulü haczedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tacir olan birinin 2 milyon lira vergi borcu var ve ödeyemiyor. Kendisine ait malvarlığı da yok. Ticari nedenlerle durumu kötü. Ancak endişesi şu; annesine ait gayrimenkul var, evli kardeşinin de bazı malları bulunuyor. Bunlara haciz gelir mi?' sorusunu cevapladı.

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

İpotekli mala haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Emekli maaşına haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur?' sorusunu yanıtladı.

Emeklilerin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Gayrimenkulde e-haciz uygulaması yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen ‘e-haciz’ uygulaması gayrimenkulde de uygulanıyor. e-haciz’in kullanımının yıl bitimine kadar yaygınlaştırılması öngörülüyor…

Gayrimenkulde e-haciz yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi borçluları için hayata geçirilen gayrimenkulde elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar tüm vergi dairelerinde yaygınlaştırılacak.

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

kefile haciz gelir mi Haberi

kefile haciz gelir mi

Kefilin evine haciz gelir mi?

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi ya da gerekenleri yerine getirmemesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimsedir.


Günümüzde birçok borç için kefil isteniyor. Örneğin, bankalar tüketiciye kredi verirken, gelirin yeterli olunmadığı tespit edilirse, kefil talep edebiliyor.


Kefalette müteselsil sorumluluk söz konusu olması nedeni ile kefil; kefil olduğu kimsenin borcunu ödememesi durumlarında, borçtan aynı şekilde sorumlu oluyor. Peki, kefilin evine haciz gelir mi?


Kefilin de bu borcu ödememesi durumlarında, alacaklı haciz talebinde bulunabiliyor. Alacaklı asıl borçlu ile birlikte kefilin de malları üzerinde hacze gidebiliyor. Ancak, Kefaletten dolayı hapis cezası söz konusu olmuyor. 


YARGITAY 19. Hukuk Dairesi

ESAS NO : 2012/15421 

KARAR NO: 2013/1789 


Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine...