02 / 10 / 2024

Keldani aileler

Keldani aileler

Keldani Petros Karatay, göçten önce Silopi'nin ikinci büyük köyü olan Aksu'yu yeniden yaşatmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

SED Yardımı Ekim 2023 ödemelerinde son dakika! Düşük gelirli aileler acil bakın!

SED Yardımı Ekim 2023 ödemelerinde son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Düşük gelirli aileler çok acil bu açıklamaya bakın...

Aileler için flaş 40 bin TL açıklaması... Aileler baksın, hepinizi ilgilendiriyor

Aileler hakkında flaş bir haber geldi. Son verilere göre bir ailenin yoksulluk sınırı 40 bin TL'ye yükseldi.

Aileler sakın kaçırmayın... Daha almadıysanız hemen gidin alın. 5.104 TL ödeme yapılacak

Türkiye'de okulların kapanmasının ardından çok sayıda öğrenci karne aldı. Karne alan öğrencilere 5 bin 104 TL ödeme yapılacak. Peki nasıl mı? Aileler almadıysanız kaçırmayın. İşte detaylar...

Aileler dikkat! Bu şartları karşılayan ailelere bu kadar para ödenecek

Geçim sorunu yaşayan aileler farklı kaynaklardan nasıl gelir elde edebileceklerini araştırıyorlar. Geçim sorunu yaşayan ailelerin çok işine yarayacak bir haber geldi.

Aileler hakkındaki ödeme müjdesini Aile Bakanı bizzat verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinin devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Aile Bakanlığı ödemelere devam edileceğini duyurdu. Yoksulluk sınırındaki aileler için bir müjde de Aile Bakanlığı'ndan geldi. İşte detaylar...

Okuyan çocuğu olan aileler müjde! Bakanlık 1600 TL veriyor

Okuyan çocuğu olan aileler ile alakalı bakanlığın yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruları tamamlayan tüm öğrencilere sosyal destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu destek ödemesi, lise, ilköğretim veya üniversite öğrencilerine fark etmeksizin her ay

Geniş aileler yoksulluk sınırının altında yaşıyor!

TÜİK 2022 yılı İstatistik ile Aile verilerini bugün ortaya koydu. Bu oranlara göre, geniş aileler yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor. İşte detaylar!

2023 Aile Bakanlığı son dakika yardım başvurusu! Bu parayı çocuklu aileler alabilecek!

Düzenlediği sosyal yardım modelleri aracılığı ile Türkiye’deki milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım eli uzatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sefer de çocuklu aileler için yeni bir yardım ödemesi açıklamasında bulundu. Bakanlık, 1 yıl süresince çocuk başına 300 TL ödeneceğini paylaştı.

Çok cocuklu aileler hemen bir göz atsın! E-Devlet üzerinden başvuran ve şartı taşıyan 3038 TL'yi cebine koyacak!

Aileler için sosyal ekonomik destek sunulmaktadır. Koşulları karşılamanız halinde 3038 TL kazanma fırsatı elde edebilirsiniz. Ayrıntılar aşağıdadır...

Kalabalık aileler için ideal otomobil bu model! Üstelik öyle bir indirim yaptı ki yetişen alıyor!

Hafif ticari araç piyasasının önde gelen temsilcilerinden biri olan ve ülkemizde aileler tarafından sıklıkla tercih edilen o marka yüz güldürecek bir indirim yaptı. 

Çocuklu aileler dikkat! e-Devletten başvuran 650 TL'yi hemen alıyor! Peş peşe açıklandı! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuklu aileler dikkat! e-Devletten başvuran 650 TL'yi hemen alıyor! Peş peşe açıklandı! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Borsa İstanbul'da genç yatırımcı sayısı arttı, aileler çocuklar için de hesap açtı

Enflasyonist ortam ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle nakit para kendisine gidecek adres ararken, çocukları için geleceğe dönük yatırım yapmak isteyen aileler, borsada daha fazla hesap açıp hisse almaya başladı.

Keldani aileler Haberi

Keldani aileler


 Yurt dışında yaşayan Şırnaklı Hristiyan Keldani aileler, Silopi ilçesindeki köylerine geri dönmek için başvuruda bulundu.  Silopi ilçesinden Fransa'ya göç eden Keldani vatandaşlardan Petros Karatay, göçten önce Silopi'nin ikinci büyük köyü olan Aksu'yu yeniden yaşatmak için çalışma yaptıklarını açıkladı.


     Köylerinin 1980-1990 yılları arasında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından istimlak edildiğini belirten Karatay, valilik ve kaymakamlık tarafından yeni bir yerleşim alanı tahsis etme kararı alındığını fakat orada yerleşmeye başlamadan bölgede olayların yoğunlaştığını ve koruculuğu kabul etmeyerek 1991 yılında yurt dışına gittiklerini ifade etti. 


     Şubat 2009'da geri dönmek için ilk müracaatlarını yaptıklarını anlatan Karatay, halen Aksu köyünden yaklaşık 4 bin kişinin Fransa, Belçika, Almanya, Irak ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Bunların yüzde 5'inin dönmesi halinde bile sayının 200'e...