10 / 05 / 2024

kelebek çiftliğinde kır düğünü

kelebek çiftliğinde kır düğünü

Çiğdem Yetgin Ünlü, Türkiye’nin ilk kelebek çiftliğini Beykoz’un Zerzevatçı Köyü’nde kurdu. Tropikal türlerde 450 kelebek bulunan İstanbul Kelebek Çiftliği'nde kır düğünü imkânı da sunuluyor. İşte Kelebek Cenneti'nin adresi ve bilet fiyatı...

Florida'da 3 ayrı konutlı ve özel yat havzalı yerleşke 295 milyon dolara satılıyor! Emlak satış rekoru kırılabilir!

ABD'nin Florida eyaletinde, içinde üç ayrı konut ve özel yat havzası yer alan bir yerleşke 295 milyon dolara satışa çıkarıldı. Satışın olması halinde, ABD'nin en pahalı emlak satışı rekoru kırılacak. İşte ayrıntılar...

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Gram ve çeyrek altın da yeni rekor kırıldı! Saat 12.15 itibarıyla gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Gram ve çeyrek altında haftanın ilk günü yeni bir rekor daha kırıldı. Piyasaların açılmasıyla fiyatı yukarı giden gram ve çeyrek altın, saatler 12.15’i gösterdiğinde yeni bir rekor daha kırdı. ve bakın hem gram hem de çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu…

Altında aralık rüzgarı değil Powell rüzgarı! Atın yatırımcısına göz kırptı! Beklenen rekor şimdi geldi! Kaçırmadan bakın

Altın fiyatları yeni aya hareketli bir giriş yaptı. Altın fiyatlarında bugün beklene rekor sonunda geldi Altının yükselişinde aralık rüzgarı değil Powell rüzgarı etkili oldu. Elinde altını olanlar kaçırmadan hemen bakın!

Kırıkkale Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Kırıkkale ili Merkez ilçesi içinde yer alan bazı taşınmazların Kırıkkale Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Kırşehir Uzun Çarşı projesi çalışmaları devam ediyor!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci çeşitli programlar ve düzenlediği ziyaretlerle halkın içinde olmaya devam ediyor.

2017'nin ilk çeyreğinde hangi firma ne kadar kâr elde etti?

İnşaat sektörünün öncü firmalarının da aralarında bulunduğu 183 şirketin 2017 yılının ilk çeyreğindeki kâr oranları açıklandı. Peki listede hangi firmalar var? İşte yanıtı...

TOKİ Kırıkkale Keskin 2. Etap kurası!

TOKİ ve Kırıkkale Keskin Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirilen 126 konutun kura çekimi için geri sayım başladı.

Kırşehir’de konut satışları arttı!

2015 yılının 11 ayındaki rakamlara göre 2016 yılında konut satışları arttı, Kırşehir’de 233 konutun ilk satışı yapıldı… Kırşehir’de konut üreten firmalar satışların düştüğü için büyük sıkıntı içinde olduklarını bildirirken, satılan konutların çoğunun eski olduğuna dikkati çektiler.

Kırşehir'in ulaşım ağı genişliyor!

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir’in mevcut ulaşım ağını güçlendirmek için Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile biraraya gelerek, Kırşehir'e yapılacak yol ve kentsel yenileme projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Enza Home, Hatay Kırıkhan'da ilk mağazasını açtı!

Yataş Grup tarafından yapılan açıklamaya göre, Yataş Grup, 40'ıncı yılında yeni mağaza açılışlarına devam ediyor. Kırıkhan'ın en büyük mobilya mağazalarından biri olan Enza Home, ilçenin girişinde işlek bir noktada yer alıyor.

Kırşehir Kayabaşı TOKİ 2. Etap satış fiyatları!

Kırşehir Kayabaşı TOKİ 2. Etap satış fiyatları 111 bin 25 TL'den başlıyor. Başvuruların Türkiye Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütüleceği projede yüzde 25 peşinde kalan tutar için 120 ay vade uygulanıyor.

Kırşehir Kültür Merkezi bu yıl tamamlanacak!

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir Kültür Merkezi’nin bu yıl içinde bitirileceğini belirterek açıklamalarda bulundu. Şahin: "kentsel dönüşümün ilk etabı Kırşehir Kültür Merkezi’dir" dedi.

kelebek çiftliğinde kır düğünü Haberi

kelebek çiftliğinde kır düğünü


İngiltere seyahatinde gördüğü Stratfort Kelebek Çitliği’nden etkilenen Emekli kimya öğretmeni  Çiğdem Yetgin Ünlü, Türkiye’nin ilk kelebek çiftliğini kurma fikrine kapılıyor ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olan eşi Doç. Dr. Nafiz Ünlü’yle tasarımıyla kelebekler için cennet sayılabilecek bu güzel mekânı ülkemize kazandırıyor.  




Yeşil ve geniş bir arazide kurulan çiftlikte doğanın rengârenk ve naif misafirlerini seyre dalmak, üzerinize konmalarına izin vermek ve aralarında gezinmek heyecan verici bir deneyim sunuyor.   



Kelebek Çiftliği’nde ziyaretçilere ilk olarak 20 dakikalık bir sinevizyon gösterisiyle “Kelebeğin Hikâyesi” anlatılıyor. Bu filmle ziyaretçiler, kelebeklerin biyolojik yapısı, yaşam döngüsü, kamuflaj sıraları gibi konularda bilgi ediniyor.     




Sinevizyonun ardından tropik türlerin yaşadığı serada heyecan verici gezi başlıyor. Kelebeklerin sevdiği tropik bitkilerle donatılan ve iklimlendirilen seranın...