02 / 05 / 2024

Kemah Tuzlaköy Barajı nerede

Kemah Tuzlaköy Barajı nerede

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan'da Gölsu Projesi kapsamında inşa edilen Kemah Tuzlaköy Barajı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımına başlanan Kuzuköy Barajı'nın inşaatında sona gelindi. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Edirne Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapımı planlanan Çömlekköy Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Hocaköy Barajı inşaatının durma nedeni mecliste!

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Hocaköy Barajı inşaatının durma nedeni ve bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl'de Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl için acele kamulaştırma kararı!

Bingöl İlinde Tesis Edilecek Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 60'ı tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın yüzde 60'ı tamamlandı.

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

Manisa Kılavuzlar Barajı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa Demirci'de 6 baraj ve 4 gölet inşaatını aynı anda sürdürürken, Kılavuzlar Barajı'nın inşaatının yüzde 40'ını tamamladı

Son 16 yılda 6 şehre 33 baraj inşa edildi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 16 yılda 33 yeni baraj inşa etti.

Sakarya Akçay Barajı yıl sonunda tamam!

SASKİ şube müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda hayata geçirilen projelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Dr. Rüstem Keleş, Akçay Barajı’nı yılsonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kemah Tuzlaköy Barajı nerede Haberi

Kemah Tuzlaköy Barajı nerede

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, münbit toprakları su ile buluşturma, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etme ve derelerdeki taşkın riskini azaltma amacıyla yapılan Kemah Tuzlaköy Barajı çalışmaları devam ediyor.


DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde, kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen Gölsu Projesi kapsamında Erzincan'ın da nasibini aldığını belirtti. 


Acu, şu bilgileri verdi:


"Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Erzincan'da 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 138 bin 430 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 83 milyon gelir artışı sağlanması, 75 dere ıslahının yapılması, 66 yerleşim yerinin ve...