23 / 05 / 2024

Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar

Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, öğrenciler ve STK temsilcilerinin katılımıyla 'Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar' başlıklı inceleme gezisi düzenledi.

İngiltere'de 145 cm daha önde yapıldığı için yıkım kararı verilen binaya yorum gecikmedi: Yok muymuş imar affı?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından İngiltere'de 75 cm yüksek ve 145 cm daha önde yapıldığı için yıkım kararı verilen binayı paylaştı. Söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi...

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!

Ankara'da 1942'de Tapu Kadastro Müdürlüğü için Mahzenli kâgir binalar yapılmasına karar verilmiş. 

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Altın dehası İslam Memiş gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun

Altın fiyatları bugün ABD büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından düşüşe geçerken, Altın dehası İslam Memiş, gram altın için açık açık rakam verdi! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu seviyeye hazır olun.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Emekli, memur maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri için hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Milyonlarca emekli ve memura enflasyon farkı toplu sözleşme zammı haricinde sosyal refah desteği yapılacak. Erdoğan açıklamıştı 3 formül gündemde...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar Haberi

Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, öğrenciler ve STK temsilcilerinin katılımıyla 'Kemeraltı-Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar' başlıklı inceleme gezisi düzenledi. MİMARLAR Odası İzmir Şubesi 2015 yılı Mimarlık Haftası Programı kapsamında yer alan ve yürütüciilüğü Emel Kayın tarafından üstlenilen "Kemeraltı- Basmane İçin İyi-Küçük Adımlar" başlıklı inceleme gezisi, mimar, mimarlık öğrencileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Kentin antik dönemden günümüze uzanan tarihsel katmanlarını barındıran KemeraltıBasmane bölgesindeki kültürel mirasın değeri kadar bölgede yaşanan dönüşüm süreci ve koruma sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan gezi, "doku, yapı ve yaşam" odaklı incelemelerin yanı sıra "koruma" ve "sağlıklaştırma" konusundaki evrensel ilkelere temellenen görüş alışverişi ve tartışmalarla sürdürüldü. 


YIKICI DÖNÜŞÜM OLMAZ 


Kemeraltı ve Basmane bölgesindeki kentsel dönüşüm sürecinin büyük, yabancılaştırıcı, dekorlaştırıcı, soylulaştırıcı, yıkıcı yollarla değil "iyi-küçük + adımlar" ile gerçekleştirilecek sağlıklaştırma müdahaleleri...