06 / 05 / 2024

kemerde kira sıkıntısı mı yaşanıyor

kemerde kira sıkıntısı mı yaşanıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Esnafın kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Kredi talebi yönünde destek verilmeli. Özellikle kiralarla ilgili bir çalışma bekliyorlar." dedi.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

Deniz GYO 2018'de aylık 49 bin 350 TL yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Deniz GYO tarafından 2018 yılında aylık kira bedeli toplamı 49 bin 350 TL+KDV tutarında yeni kira sözleşmesi imzalandı...

Pera GYO 2018'de aylık 102 bin TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 102 bin TL  olan yeni kira sözleşmesi imzalandı..

Yeni Gimat GYO 2018'de aylık 680 bin 426 TL'lik yeni kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 680 bin 426 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek" dedi.

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgede kiralık ev sıkıntısının olmadığı söyledi. Çelebi, “İstenen bölgede ev bulunabiliyor. Artışlar da enflasyona bağlı gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı çözülecek!

Univa ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından üniversite öğrencilerinin konaklamasına yönelik beklentilerini ortaya çıkaran bir araştırma yayınlandı. Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 70'i kiralık ev sıkıntısı yaşıyor.

Birevim ile ev alırken faiz sıkıntısı sona eriyor!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, ev alırken yaşanan en büyük zorluklardan olan peşinat ve faiz sıkıntısının Birevim ile son bulduğunu belirtti.

Konutta sıkıntı fiyatların yüksek oluşundan!

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, Mipim 2018 Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı’nda 3’ü Başakşehir’de, biri Gaziosmanpaşa’da olmak üzere 4 proje sergilediklerini anlattı. Akbal, konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan kaynaklandığını söyledi. 

kemerde kira sıkıntısı mı yaşanıyor Haberi

kemerde kira sıkıntısı mı yaşanıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin özellikle Rusya krizinden büyük ölçüde etkilenen Kemer'de ticaretin durma noktasına geldiğini belirtti. 


Çetin, "Kemer esnafı turiste dönük ticarette yüzde 80-90 arasında düşüş yaşıyor. Esnafın kiralar konusunda ciddi sıkıntıları var. Kredi talebi yönünde destek verilmeli. Özellikle kiralarla ilgili bir çalışma bekliyorlar. Bu sene verdikleri kiralar kadar ciro yapmaları çok zor" dedi. 100 binin üzerinde turistik yatak kapasitesinin bulunduğu Kemer bölgesi son yıllarda Rus tatilcilerin vazgeçilmezi haline gelmişti. Çetin, Kemer'e gelen turistlerin yüzde 40'ını Ruslar, yüzde 20'sini iç pazar, yüzde 10'unu da Alman turistlerin oluşturduğunu anımsattı. 


Çetin şöyle konuştu: "Şu anda Antalya'nın sorunları Türkiye'nin sorunlarından daha büyük. Herkes tedirgin ve sıkıntılı. Zor bir süreçten geçiyoruz. Otellerimizin fiyatları geçen yıla göre yüzde 30-40 indirimli. Tarımda...