16 / 05 / 2024

kendi elektriğimi nasıl üretirim

kendi elektriğimi nasıl üretirim

Güneş paneliyle kendi elektriğini üretme dönemi başlıyor. EPDK, 10 KW’ye kadar üretim yapan güneş enerjisi panellerinin sisteme enerji satabilmesini sağlayan düzenleme için taslak hazırladı.

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, vatandaşın kafası tasarrufunu nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı.  Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından kendi yatırım hikayesini paylaştı.

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Damlayan musluk tamiri nasıl yapılır? Musluk bataryası tamir edilir mi? 

Muslukta oluşan sızıntı ve tutukluk gibi problemler evde kolayca çözülebilen yaygın musluk arızalarıdır. Eğer musluğunuz kapalıyken sürekli su damlatıyorsa aşağıdaki pratik yöntemlerle bu sorunları kendi başınıza çözebilirsiniz. Peki musluk sorunları evde nasıl çözülür ve hangi yöntemler gerekir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Kadroya geçtiğimi nasıl anlarım? İşte Sağlık Bakanlığı personel takip sistemi!

Kadroya geçen sağlık çalışanları bu sorgulamayı nasıl yapacaklarını araştırmaktadır. İşte Kadroya geçtiğimi nasıl anlarım? sorusunun yanıtı!

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir kimse kendi adına kayıtlı taşınmazın tapusunu eşine devretmek isteyebiliyor. Peki, eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

kendi elektriğimi nasıl üretirim Haberi

kendi elektriğimi nasıl üretirim

Evlerin, apartmanların, iş yerlerinin çatılarına kurulacak güneş panelleri ile herkesin elektrik üreticisi olmasının yolu açıldı. Taslak düzenlemeye göre, küçük üreticiler de çatılarına panel kurarak kendi elektriğini üretebilecek, ihtiyaç fazlasını şebekeye vererek para kazanabilecek.


Panel maliyetlerinin düşmesiyle yaygınlaşması beklenen uygulamadan fabrikaların da yararlanması bekleniyor.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 10 KW’ye kadar üretim yapan güneş enerjisi panellerinin sisteme enerji satabilmesini sağlayan düzenleme için taslak hazırladı.


Özellikle apartman ve siteleri ilgilendiren düzenlemeyle, vatandaşlar güneşten kendi elektrik ihtiyacını karşılayabilecek, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek para kazanabilecek. Taslağa göre, uygulamadan yararlanmak isteyenler şebeke işletmecisine başvuracak. Güneş enerjisi üretim tesisi, tüketim tesisinin ölçüm noktasından dağıtım sistemine bağlanacak. Her abonelik için bir başvuru yapılacak. Elektrik şirketleri çağrı mektubuyla taleplere karşılık verecek. Projenin onaylanmasından sonra 90 içinde kurulacak sistem...