05 / 07 / 2024

Kentleşme oranının en yüksek olduğu yerler

Kentleşme oranının en yüksek olduğu yerler

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66 ' sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve Sao Paulo...

Kiracıların yüzde 86'sı ev sahiplerine resmi zam oranının üstünde kira veriyor!

Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre kiracıların yüzde 86'lık kısmı son bir senede resmi zam oranını (yüzde 25) geçen kira zamlarıyla karşılaştığını kaydetti.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Amerika'da mortgage faizi son 7 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 senelik mortgage faiz oranı üst üste 9'uncu haftasında da gerileyip son 7 ayın en düşük seviyesine geldiği kaydedildi. İşte haberin detayları... 

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Yalı konseptini Ege’nin mavilikleriyle buluşturan DAP Çeşme projesinde ön talep fırsatı!

DAP Yapı’nın İstanbul dışındaki ikinci projesi DAP Çeşme, İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Ege’nin maviliklerine taşıyor. Dap Çeşme projesinde ön talep fırsatı başladı. 

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

En ucuz kurbanlıklar nerede satılıyor? Hangi market zam oranını arttırdı?

 Migros ve A101 ve CarrefourSA gibi süpermarketlerin sattığı kurbanlıkların fiyatları gündeme düştü. Kurban bayramına az bir zaman kala vatandaşlar, en ucuz kurbanlık fiyatları hangi süpermarketlerde bulunuyor? Hangi market zam oranını en fazla artırdı? sorularının cevabını arıyor.

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,69'dan yüzde 6,91'e çıktı, böylelikle de ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

ABD'de mortgage faizleri 7 haftanın en düşük seviyesinde!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,4 ile 7 haftanın en düşük seviyelerine indi.

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

ABD'de mortgage faizleri 6 haftanın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,45 ile son 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Kentleşme oranının en yüksek olduğu yerler Haberi

Kentleşme oranının en yüksek olduğu yerler

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66'sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve Sao Paulo.


BM Ekonomik ve Sosyal İşler Birimi tarafından yayınlanan "Dünya Kentleşme Beklentileri" 2014 raporunda, halen dünya nüfusunun yüzde 54'ünün kentlerde yaşadığı belirtilerek bu oranın 2050 yılında yüzde 66'ya çıkmasının beklendiği kaydedildi.


Rapora ilişkin bugün BM'den yapılan açıklamada, ekonomik büyümenin kentleşmeyi de etkileyeceği vurgulanarak, 2050 yılına kadar Hindistan, Çin ve Nijerya'nın kırsal bölgelerinin büyük bölümünün kentleşeceği ve 2 buçuk milyar kişinin daha kentli nüfusa ekleneceği belirtildi.


Mega kentlerin mevcut nüfuslarına yer verilen raporda, en kalabalık kentler olarak 38 milyon nüfusla Tokyo, 25 milyon nüfusla Yeni Delhi, 23 milyonla Shanghai, 21'er milyon nüfusla Mumbai ve Sao Paulo sıralandı.


Tokyo'nun 2030'da 37 milyona düşeceği...