07 / 07 / 2024

kentleşme süreci

kentleşme süreci

Kentsel Vizyon Platformu, kentlerin geleceğini yeniden düşünmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile bölge, kent ve mahalle ölçeğinde yeni planlama yaklaşımları ve modelleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Kentleşme nedir?

Tarih boyunca her uygarlıkta söz konusu olan kentleşme nedir, kentleşmenin özellikleri nelerdir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

Normalleşme süreci dekorasyon değişikliklerine talebi artırdı!

Normalleşme sürecinin başlaması ile dekorasyon değişikliklerine talep artıyor. ATİA Kurucusu Haluk İder, evlerin normalden çok daha fazla kişiselleştirilmeye başlandığını söyledi.

Gebze Center AVM'de normalleşme süreci 1 Haziran'da başlıyor!

Bu sene 10. yaşını kutlayan Gebze Center AVM'de normalleşme süreci 1 Haziran'da başlayacak.

Pamukkale'nin kentleşme yapısı oluşturulacak!

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Örki, gayrimenkul sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, bölgenin kentleşme yapısı konuşuldu.

TSKB GYO ve İş GYO'nun birleşme süreci sürüyor!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada TSKB GYO birleşme sürecinde Hukuki Danışmanlık alınması hakkında bildirisini yayınladı.

Özcan Işıklar: İstanbul'un en büyük sorunu çarpık kentleşme!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Kentsel Dönüşüm Master Planı konulu toplantıya katıldı. Başkan Işıklar İstanbul'un en büyük sorununun çarpık kentleşme olduğunu söyledi.

İzmir-Çandarlı Otoyolu için ihale süreci başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihale süreci yarın başlıyor. 15 Şubat 2017'de yap-işlet-devret modeli ile yapmak üzere teklifleri almış olacağız." dedi.

Kösoğlu Apartmanı yeniden inşa süreci için sözleşme imzalandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Adım Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Kösoğlu Apartmanı yeniden inşa süreci için sözleşme imzalandı.

İstanbul’da kentleşme kuzeye doğru kayıyor!

İstanbul’da kentleşme giderek artıyor. 3. Köprü, 3. Havalimanı, kuzey Marmara otoyolu ve 2 yeni şehir projesinin de şehir dışında olması şehrin Kuzey’e doğru planlandığı algısını güçlendiriyor.

Arazi Yönetimi Çalıştayı 23 Mayıs'ta gerçekleşecek!

Dünyada yaşanan hızlı kentleşme süreci, doğal kaynakların ve çevrenin kontrolsüz kullanımı ve gelişimi, enerji arayışları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de arazilerin rasyonel kullanımını zorunlu hale getirdi.

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Kentleşme süreci yalnızca yık-yap üzerine kurgulanmamalı!

Kentsel Vizyon Platformu, kentlerin geleceğini yeniden düşünmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile bölge, kent ve mahalle ölçeğinde yeni planlama yaklaşımları ve modelleri geliştirmeyi amaçlıyor.

kentleşme süreci Haberi

kentleşme süreci

Kentsel Vizyon Platformu, kentlerin geleceğini yeniden düşünmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile bölge, kent ve mahalle ölçeğinde yeni planlama yaklaşımları ve modelleri geliştirmeyi amaçlıyor.


Kentsel Vizyon Platformu, kentlerin geleceğini yeniden düşünmek için Nef ve Kentsel Strateji ortaklığı ile 17 Ağustos 2013’te kuruldu. Platform; kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile bölge, kent ve mahalle ölçeğinde yeni planlama yaklaşımları ve modelleri geliştirmeyi amaçlıyor ve faaliyetler Vizyon Atölyesi’nde gerçekleştiriliyor. Vizyon, "tasarım ve sosyal etki" temaları çerçevesinde 2 yılda "81 Kent 81 Vizyon", "On Proje Onlarca Etki" ve "39 Kent 1 İstanbul" olmak üzere 228 katılımcının dahil olduğu 3 program düzenledi. “Paylaşım Yılı" olarak belirlenen 2016’nın önceliği ise Anadolu kentleri olarak belirlendi. 


Kentsel Vizyon Platformu’nun çalışmalarını ve kentsel dönüşüm...