18 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm beton yol

kentsel dönüşüm beton yol

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, özellikle kentsel dönüşümde yıkımlar sırasında ortaya çıkan beton ürünlerinin yol dolgu güçlendirilmesinde kullanabileceğini söyledi.

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

1 milyon 350 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin inşaat aşaması görenleri maalesef şaşırtıyor. 

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporunu yayımladı. Raporda, 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz şekilde protokolle devredildiği belirtildi. İşte detaylar...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Ünye'de kentsel dönüşüm maliyetleri düşürülecek!

Ünye Belediyesi, kentsel dönüşüm gibi alanlarda yapım maliyetlerini düşürmek için önemli bir adım attı. Belediye tarafından beton santraller kurulacak.

Oktay Öz: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir!

Bosch 6. İnşaat ve Konut Konferansı dün Ataşehir Marriott Hotel Asia’da yapıldı. Konferansta konuşan By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, ''Demir ve beton fiyatları çok arttı. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir'' dedi.

Bursa Beton kentsel dönüşüm projelerinin tedarikçisi!

Bursa Beton kamu yatırımları ile kentsel dönüşüm projelerinin de önemli tedarikçisi olmaya hazırlanıyor. Bursa Beton, 22 santralde günlük 20 bin metreküpün üzerinde beton üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

Kentsel dönüşüm projeleri üretimi arttıracak!

Türkiye'deki kamu kaynaklı projelere göre şekillenen hazır beton ve çimento sektörü, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki 10 yılın hareketli geçeceği öngörüsünde bulunuyor.

Kentsel dönüşüm atıkları geri dönüşüyor!

İstanbul'da yürütülen kentsel dönüşüm sırasın da ortaya çıkan molozlar, geri dönüşüme tabi tutularak yeniden kullanıma kazandırılıyor. İSTON A.Ş. beton atıklarından altyapı malzemeleri üretmeye başladı.

Kentsel dönüşüm parke, kaldırım taşı, hazır beton kazandıracak!

İstanbul Büyükşehir Belediye şirketleri İSTON ve İSTAÇ AŞ'nin yürüttükleri çalışma ile kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların molozlarından parke, kaldırım taşı, hazır beton üretiliyor.

Vefa Beton Ahşap Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vefa Beton Ahşap Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Vefa Özdemir, Sedat Özdemir tarafından 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Haziran'da kuruldu.

kentsel dönüşüm beton yol Haberi

kentsel dönüşüm beton yol

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Muhammet Vefa Akpınar, özellikle kentsel dönüşümde yıkımlar sırasında ortaya çıkan beton ürünlerinin sanayi artıklarıyla karıştırılarak yol dolgu güçlendirilmesinde kullanabileceğini söyledi.


Bu amaçla Türkiye’de ilk defa Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde kurulu olan Hızlandırılmış Yol Test Tesisleri’nde yol dolgu stabilitelerinde kullanılmak üzere Ar-Ge çalışması başlatıldığını ifade eden Akpınar, “Atıkların kaynağında önlenerek daha verimli ve çevre dostu üretim süreçlerinin uygulanması, kaynak tüketiminin azaltılması, ekonomik kazanım, rekabet gücünün artırılması, yeşil ekonomi endüstriyel ekoloji kavramları sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik ve farkındalığı artırma yaklaşımlardan biri olarak değerlendirilebilir. Uluslararası bazda yaklaşık 40 yıldır bir geçmişi olan bu kavramların Türkiye’de yaygınlaştırılmasına yönelik olarak da son 5 yıldır önemli başarılara imza atılmış. Fakat bu başarıları belirgin bir...