07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm can kayıplarını azaltacak

Kentsel dönüşüm can kayıplarını azaltacak

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik’in “ Marmara’ da Deprem Gerçeği ” başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un kapısında bekleyen deprem tehdidi var. Bunu milli sorun olarak görüyorum. Afeti yaşamadan önce can ve mal kaybını azaltacak tedbirler var. Yapı denetimini sağlamak için kentsel dönüşümünü hızlandırmanız lazım" dedi...

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.

'DASK fonları kentsel dönüşüm finansmanında kullanılsın' önerisi!

TSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK fonlarının kentsel dönüşümün finansmanında kullanılması konusunda bir fikri bulunduğunu, çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Tarsus'un 13 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Mersin Tarsus Belediyesi Belen Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, 13 mahallenin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini söyledi. 

Bursa'da kentsel dönüşüm tartışması sürüyor!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, Bursa'daki kentsel dönüşümü konuştu.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm inşaata can suyu oldu!

Türkiye’de 7 milyon Kahramanmaraş’ta 100 bin dönüm üzerinde alana yapılacak kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Etap etap alınan bölgelerdeki konutlar sahiplerine teslim edilirken, yeni yapılan binaların dönüşümü de devam ediyor.

Kayseri'de kentsel dönüşüm şart!

Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı, can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek 'Herkese geçmiş olsun' dedi.

Tarsus Duatepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Duatepe Mahallesi sakinleri ile biraraya gelerek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Duatepe Mahalle Muhtarı Mehmet Dağ ile mahalle sakinleri katıldı.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm alanlarıyla anılacak!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can,''Gecekondularda, çöplüğüyle, askeri cezaevi ile anılan ilçemiz simdi modern yapıları, kentsel dönüşüm alanları İle anılmaya başladı" dedi.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak!

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi, 4 mahallede kentsel dönüşüm ofisi kuracak. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, “Amacımız kimseyi mağdur etmemek.” dedi.

Kentsel dönüşüm can kayıplarını azaltacak Haberi

Kentsel dönüşüm can kayıplarını azaltacak

Marmara Belediyeler Birliği 2014 yılı Birlik Meclisi II. Olağan Toplantısı, deprem gündemi ile Antalya’da toplandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik’in “Marmara’da Deprem Gerçeği” başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı.

Birlik Başkanı Recep Altepe, açılış konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik’i “Marmara’da Deprem Gerçeği” başlıklı sunumunu yapmak üzere sahneye davet etmeden önce 17 Ağustos depremi ve sonrasında yaşanan acıları hatırlatarak “1999’da deprem yaşandıktan sonra bir süre çadırlarda kalındı. Havalar soğuyunca aynı şekilde, hiçbir önlem almadan evlerimize geri döndük. Ülkemizin en önemli gerçeklerinden biri de deprem. Ama bizler yaşanan bu büyük deprem sonrasında atılması gereken adımları atmada geç kaldık. Değerli hocamızın söyleyeceklerinin bizlere büyük katkı...