30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm faaliyetleri

kentsel dönüşüm faaliyetleri

Üç dönemdir Beyoğlu'nu yöneten Ahmet Misbah Demircan, 11 yıllık değişimi anlattı. Demircan, "Yatak kapasitesi 6 binden 40 bine çıktı. 82 bin olan SSK'lı çalışan sayısı 190 bine yükseldi. 8 bin bina yenilendi" dedi

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 30 proje çizen mimar Ahmet Erkutoğlu, Cadde’deki kentsel dönüşümün ada bazlı yapılması gerektiğine işaret ederek, “10 katlı binayı yıkıp yerine 20 katlı bina yapmakla dönüşüm olmaz” dedi.

Üsküdar'da Kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, kentsel dönüşüm hakkındaki sorularımızı yanıtladı.İstanbul’un en kıymetli ilçelerinden biri olan Üsküdar’daki kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi detayları

Çevre Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Garanti Mortgage ve Hukuk Platformu'nun geliştirdiği "Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline daha nitelikli alternatif yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır Bağlar'da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor...

Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi Haziran'da başlıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesini uygulama alanında inceledi. Başkan Çolakbayrakdar, bölgedeki inşai faaliyetleri Haziran ayında başlatacaklarını belirtti.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm şart!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, başkanlık makamında gerçekleşen söyleşide, Ramazan kültürü, Belediye'nin Ramazan ayında yaptığı faaliyetleri, kentsel dönüşüm çalışmaları, orta yol projeleri, Kadın ve Gençlik merkezleri hakkında bilgiler v

Iğdır'da kentsel dönüşüm projelerine ilgi devam ediyor!

Görkem Gençtürk, 'Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 2014 yılı içinde 119 adet konut ve 110 işyeri olmak üzere toplam 229 adet binanın risk tespiti tamamlandı' dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, evi riskli olarak tespit edilen ve yıkılan malik ve kiracılara devlet bazı olanaklar sunuyor. Peki bu olanaklar arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınır?

Kentsel dönüşüm projeleri en çok iş ve inşaat makineleri sektörüne katkı sağlıyor!

Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetleri iş ve inşaat makineleri yedek parça sektörüne katkı sağlıyor. Fevzi Gökalp, sektörün küresel büyüklüğünün 300 milyar doları aştığını belitti.

Kentsel dönüşüm kredisi ile yapılan ev satılabilir mi?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında konutu riskli olarak tespit edilen kat malikleri, devletin sağladığı yardımlardan faydalanarak yenileyebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi ile yapılan ev satılabilir mi?

Kentsel dönüşümün şartları!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olarak tespit edilen yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir? İşte kentsel dönüşüm başvuru şartları...

Kentsel dönüşüm rezerv alanları!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli bina olarak tespit edilen yapılarda ikamet eden kiracı ve maliklerin mağdur olmamaları açısından devlet birtakım olanaklar sunuyor. İşte onlardan biri: Kentsel dönüşüm rezerv alanları...

Kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında konutu riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira ve kredi konusunda yardım ediyor. İşte kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar bu haberde...

kentsel dönüşüm faaliyetleri Haberi

kentsel dönüşüm faaliyetleri

2004'ten bu yana Beyoğlu'nun çehresini değiştiren başkan olarak anılan Ahmet Misbah Demircan, ilçede iki büyük kentsel dönüşüm projesi yürütüyor. Okmeydanı ve Tarlabaşı'ndaki dönüşüm projelerine şimdi Örnektepe ve Sütlüce de eklenmiş durumda. Başkan Demircan ile 11 yılda bölgeye yapılan yatırımları ve dönüşüm projelerini konuştuk. 


 Beyoğlu'nda 11 yılda ne değişti? 

Turizmde 6 binden 40-45 bin yatak kapasitesine ulaştık. Bölgede 82 bin SSK'lı çalışan vardı. Bu sayı 180-190 bine çıktı. Yeni yatırımlarla bu sayı daha da artacak. Galataport'ta 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. 800 turistlik işletme vardı, bugün 4 bin firmadan bahsediyoruz. 7-8 bin bina kendini yeniledi. Kesilen faturalar üzerinden belki yaratılan ekonomi bulunabilir. Biz sadece yatak kapasitesini ölçüyoruz. Gelen para da daha çok Beyoğlu'nda kalıyor. Ama turizm geliştikçe doktoru da sanat galerisi...