15 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm güngören

kentsel dönüşüm güngören

Kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Güngören’le ilgili projeleri inceleyen Erdoğan Bayraktar, dönüşümün başlayacağı noktalar hakkında Güngören Belediye başkanından bilgi aldı...

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Güngören'de Fevzi Umman, Hamit Umman ve Zeynep Umman ortaklığında kuruldu.

Mehmet Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Güngören İlçesi’ndeki Doğakent Sitesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı!

KİPTAŞ tarafından Güngören'de temeli atılan Doğakent kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan  Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm ile vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacak!

Güngören Belediyesi, ilçe genelinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde anlaşma sağlanan vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacağını açıkladı. 

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

kentsel dönüşüm güngören Haberi

kentsel dönüşüm güngören

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı ağırladı. Öncelikli kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Güngören’le ilgili projeleri inceleyen Bayraktar, dönüşümün başlayacağı noktalar hakkında belediye başkanından bilgi aldı.  


Güngören, kentsel dönüşümün önemli merkezlerinden biri ve 308 bin nüfusuyla İstanbul'un metrekareye düşen kişi sayısı bakımından en kalabalık ilçesi konumunda. Güngören’deki yerinde ve ada bazlı dönüşümler hakkında bilgi veren Başkan Karaman, Tozkoparan Mahallesi’nde de Kentsel Dönüşüm Projesi hazırladıklarını belirtti. Tozkoparan, 60 hektarlık bir alanı kapsıyor. Alanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1960’lı yıllarda Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla “Gecekondu Önleme Projesi” adı altında yaptığı sosyal konutlar yer alıyor. Yüzde 86’sı devlet arazisi, geri kalanı özel mülkiyet olan arazide, 4 bin mülk sahibinin hakkı bulunuyor.


Bakan Bayraktar, kademe kademe...