06 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm kara liste

kentsel dönüşüm kara liste

Yıkım kredisi verecek olan devlet kara listede olan vatandaşlar için bir düzenleme getirdi. Kara listede olan vatandaş ile Bakanlık arasında borçlar sözleşmesi düzenlenecek...

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Smy Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Smy Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Halil Kara tarafından kuruldu.

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nazilli'de kentsel dönüşüm sürüyor!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Karaçay Mahallesi’nde 100 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili detayları paylaştı.

TOKİ Karaçay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için protokol imzalandı!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 100 bin metrekarelik Karaçay Mahallesi kentsel dönüşümü için TOKİ ile protokolün imzalandığını açıkladı...

Van Kara Yusuf Paşa Camii kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor!

Van'ın Erçiş ilçesinde kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm birinci etap çalışmalarına eski Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yıkımıyla sürdürülüyor.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Van’ın Erciş ilçesinde, TOKİ tarafından 44 hektar alan içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin yıkımıyla start aldı.

Mamak kentsel dönüşüm projelerinde son durum!

Mamak’ta büyük bir dönüşüme imza atan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yapımı devam eden Altıağaç-Karağaç-Hüseyingazi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesini yerinde inceledi.

İnegöl'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

İnegöl'de kentsel dönüşüm için metruk binaların yıkımına başlanırken, Belediye Başkanvekili Ahmet Kara, "Hayallerdeki İnegöl'ü gerçeğe dönüştürmek için projelerimizi halkımızın talepleri doğrultusunda şekillendiriyoruz" dedi.

Bios Yapı İnşaat Kentsel Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bios Yapı İnşaat Kentsel Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Katar, Selman Şalış, Emine Kara tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 28 Nisan'da kuruldu.

Kadir Kara: Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm Osmaniye'de!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentsel dönüşüm konusunda, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde devrede olması gerektiğini söyledi.

Vatandaş borçlanmadan kentsel dönüşüm istiyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu ile rant odaklı değil toplumsal çıkara dayalı bir kentsel dönüşüm için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor...

kentsel dönüşüm kara liste Haberi

kentsel dönüşüm kara liste

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı risk tespitinde ve riskli binanın yıkımında Özek Hesap'tan kredi verecek. Dönüşümde 100 metrekarelik bir daire için üst limit olarak 600 lira tespit kredisi kullanılabilecek. Ayrıca 1000 metrekare yapı için ise 6 bin lira tıkım kredisi kullandırılacak.


Kentsel dönüşüm kapsamında bakanlık kara listeye düştüğü için kredi kullanmayan vatandaşlar için alternatif kredi paketi hazırladı. Önce kredi kullanan kişi ile Bakanlık arasında borçlanma sözleşmesi düzenlenecek. Kullandırılacak krediye faiz işletilmeyecek ve faiz yerine krediler enflasyona endeksi...