05 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm kiraları

kentsel dönüşüm kiraları

2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

Kentsel dönüşüm kirası ne kadar?

Evi riskli olarak tespit edilen yapı sahiplerinin mağdur olmaması için devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kirası ne kadar? Kentsel dönüşüm kirası nasıl alınır?

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Kentsel dönüşüm kira desteği 10 bin lira olacak mı? Evini dönüştürecekler şimdi bakın!

Son günlerde hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları, kira desteğini gündeme getirdi. Fahiş kiraların ardından verilen kira desteği düşük kaldı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 'We Haliç Kentsel Dönüşüm' açıklaması!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, basında çıkan We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatların durduğuyla ilgili haberler hakkında açıklama yaptı. Belediye, inşaat çalışmaların hiç durmadığını, tüm kiraların eksiksiz ödendiğini açıkladı.

CFR Yapı kentsel dönüşüm danışmanlığında marka oluyor!

Colorist Şile projesini hayata geçiren CFR Yapı yaptığı kentsel dönüşüm danışmanlığıyla da adından söz ettirmeye başladı. CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan'la hem Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kiraları hem de dönüşüm projelerini konuştuk. İşte o röportaj...

Kentsel dönüşüm dükkan kiralarını artırdı!

Kentsel dönüşüm yoğun alanlarda esnafın sıkıntısı kiralar üzerinde toplanıyor. Kentsel dönüşüme giren eski binaların yıkılması nedeniyle kiralayacak dükkan bulamayan esnaf, yeni binalar yapıldıkça bölgenin değeri artınca da kiraların aşırı yükselmesinden şikayetçi.

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde dönüşüm kiraları artırdı!

Kentsel dönüşüm, Türkiye'nin en lüks semtini dev bir şantiyeye çevirdi. Kadıköy Bağdat Caddesi'nin son halini görenler gözlerine inanamıyor. Bağdat Caddesi’nde kiralar dönüşümden sonra el yakıyor.

Kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

Kentsel dönüşüm ev kiralarını ikiye katladı!

Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kentsel dönüşüm uygulamaları, faiz artışı ve göç gibi etkenler nedeniyle İstanbul'da bir çok ilçede ev kiralarının geçen seneye oranla ikiye katlandığını söyledi.

Kentsel dönüşüm kira fiyatlarını arttırıyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi.Aşa, kentsel dönüşümün de kiraları yükselttiğini ifade etti.

kentsel dönüşüm kiraları Haberi

kentsel dönüşüm kiraları

Kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli binası yıkılan hak sahipleri kira yardımından yararlanabiliyor. Bunun için öncelikle kira yardımı başvurusunda bulunmuş olmak gerekiyor.


Kira yardımı vatandaşlara talepleri doğrultusunda 18 aya kadar yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından geri ödemesiz bir şekilde yapılıyor. 


2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir  ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2016


İL ADI

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis.


Malik (Aylık): 495,00 TL

Kiracı (Defaten) : 990,00 TL

Sınırlı Ayni Hak Sahibi (Defaten) :2.475,00TL


İL ADI

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde,...