03 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm Kötü niyetli müteahhit

kentsel dönüşüm Kötü niyetli müteahhit

n Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirtti..

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

kentsel dönüşüm Kötü niyetli müteahhit Haberi

kentsel dönüşüm Kötü niyetli müteahhit

ANADOLU Aslanları "İşadamları Derneği'nde düzenlenen "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2015 Beklentileri ve Gelecek Vizyonu" toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirten Güllüce, "Kötü niyetli müteahhitlerin, kötü işler yapmasını engelleyici bir yasa hazırlandı" dedi. 'Yapı denetimleri konusunda ellerinden geleni yaptıklarım belirten Güllüce, her gün 8-10 tane yapı denetimi İdris Güllüce cezası imzaladığım ifade etti. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü üe ilgili bir takım değişiklikler olacağım söyleyen Güllüce, "Her bakanlık, kendi ihtiyacı olan binayı kendisi yapacak. Her bakanlığın kendi yapı işleri müdürlüğü olacak. 


Örneğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu'da bir yurt, bir yoksul evi yapacaksa, oradaki kendi mühendislerine, yapı işlerine yaptırtacak" dedi. Bir başka soru üzerine...