28 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm küçükçekmece

kentsel dönüşüm küçükçekmece

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm laboratuvarı açıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Küçükçekmece Belediyesi ortaklığı ile kurulan Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı dün açıldı. Laboratuvardan isteyen vatandaşlarda uygun fiyatlarla yararlanabiliyor...

Erdoğan Bayraktar: Çalışmaları için TOKİ'ye teşekkür ediyorum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kağıthane ve Şişli İlçeleri, Ayazağa - Huzur Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 5,5 hektarlık alanda, deprem riski taşıyan gecekondu ve çarpık yapıların dönüştürülmesine yönelik çalışmalar Erdoğan Bayraktar’ın

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de Şaban Türker tarafından kuruldu.

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Büyükçekmece'de depremde yıkılma riski bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan binaların yıkım ve yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Muhittin Selvitopu'dan kentsel dönüşüm çıkışı!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında  Karabağlar’ın kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

kentsel dönüşüm küçükçekmece Haberi

kentsel dönüşüm küçükçekmece

Binaların olası bir depremdeki risk durumu ve sağlamlıklarını inceleyecek olan laboratuvardan isteyen vatandaşlarda uygun fiyatlarla faydalanabilecek.


İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa girişimleriyle kurulan Kentsel Dönüşüm Laboratuvarı’nın dün açılışı yapıldı. Cennet Mahallesi’nde bulunan laboratuvarın açılışına İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, çok sayıda akademisyen ve vatandaşlar katıldı. 


İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Laboratuvarımızda bulunan deneyimli akademik kadromuz mevcut yapılarınızın projesini çıkartıp, zemininden ve yapı elemanlarından son teknoloji cihazlar kullanarak numuneler almakta, zemin ve malzeme raporlarına göre binanızın ilgili mevzuat çerçevesinde analizi yapılarak risk durumu ortaya çıkarılmaktadır.” dedi.


Laboratuvar çalışmalarıyla öncelikle Küçükçekmece sınırlarında bulunan eski ya da hasarlı evlerin olası bir afetteki durumlarının belirlenip, risk durumlarının çıkarılması hedeflendiğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı...