17 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm sektörel büyüme etkisi

Kentsel dönüşüm sektörel büyüme etkisi

Yeni inşaat projeleri, kentsel dönüşüm ve ev yenileme trendlerinin etkisiyle 2014 yılında resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık yüzde 25'lik büyüme gösteren ankastre mutfak alanının bu yıl içinde de yüzde 20 oranında büyüyeceği öngörülüyor...

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Sektörden kentlere master plan ve yeşil projelere destek önerisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, son zamanlarda gündem olan kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o açıklamalar... 

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kentsel dönüşüm kredi limitinin yükseltilmesi sektörü hareketlendirecek!

Kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine verilen kredi limitleri güncellendi. Konut yapım kredisi 125 binden 200 bin TL’ye çıkartıldı. Üçay İnşaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, alınan kararın inşaat sektörünü hareketlendirerek dönüşümü hızlandıracağını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sektör büyüyecek, istihdam artacak!

8 maddeden meydana gelen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yapı sektörü ile yapı malzemeleri sektörünün yeni yol haritasını da çizdi.

Sektör temsilcilerinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Müteahhitler ve ve sektör temsilcileri kentsel dönüşüme hız istedi.

Sektör kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyor?

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri, kentsel dönüşümün bugün geldiği noktayı değerlendirerek, dönüşüm konusunda atılması gereken adımları anlattı.

İnşaat sektöründe 2018'in gündemi kentsel dönüşüm!

2018'in yol haritasını çizen sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün önümüzdeki yıl en önemli gündem maddesi olacağını söylüyor..

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

Kentsel dönüşüm sektörü canlı tutacak!

Özel sektör tarafından geliştirilen Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul'un Genel Müdürü Kaan Yücel, " Özellikle son dönemde geliştirilen kentsel dönüşüm politikaları, inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini önümüzdeki dönemde de canlı tutacak" dedi.

İnşaat sektörünün 2017 hedefi kentsel dönüşüm!

İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2017 yılındaki hedefini kentsel dönüşüm olarak gösterdi. Karataş, 2017 yılındaki büyüme beklentisi olarak ise yüzde 5-6'yı umduklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm sektörel büyüme etkisi Haberi

Kentsel dönüşüm sektörel büyüme etkisi

Türkiye'de tüketicinin ankastre ürünlere uyum süreci içinde bulunduğunu belirten uzmanlar, Avrupa pazarında ankastre ürünlerin yüzde 80'lik bir kullanım oranına sahip olduğunu ve Türkiye'nin gidecek daha çok yolu bulunduğunu söylüyor. Bu oran Türkiye'de ise yüzde 20'yi ancak buluyor. Ankastre ürünler son beş yılda, orta segment tüketicilerin de yoğun talebi ile yeni mutfakları tamamlayan ürünler haline gelirken, tüketiciler günümüzde mutfaklarını daha pratik, işlevsel ve zamanlarının çoğunu geçirecekleri yaşam alanları olarak tasarlıyor. 


Ankastre ürünler ise tüketicilerin bu beklentilerini birebir karşılamaya çalışıyor. Artık yeni evli çiftler ve mutfağını yenileyecek diğer tüketiciler, ayrıca kentsel dönüşüm projeleri ve marka inşaat projeleri, mutfaklarında ankastre ürünleri tercih ediyor. Böylece, ankastre mutfak ürünleri günümüzde lüks olmaktan çıkıp, erişebilir bir yenilik olarak beyaz eşya pazarının hacmini artıran konuma geldi. 


Ankastre cihazları...