02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm yenileme çalışmaları

Kentsel dönüşüm yenileme çalışmaları

Kentsel dönüşüm kapsamında 7,5 milyon konutun 15 yıllık periyotta yenilenmesi hedefini olumlu bulan inşaat sektörü temsilcileri, sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır Bağlar'da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor...

Kentsel dönüşüm 3 grupta kategorize edilecek!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Küçükoğlu, ''Kentsel dönüşümü hızlandırmalı, binaları yenileme ve güçlendirme çözümünü bu süreçte iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Kentsel dönüşüm 2020'de hızlanacak!

2019'da yeni proje yerine, mevcut yarım kalmış projeleri bitirmeye odaklanan gayrimenkul geliştiricileri, 2020’de yenileme projelerine ağırlık verecek. Kentsel dönüşüm desteklerinin arttırılmasını bekleyen üretici, müteahhitlik yasasının devreye girmesinin de dönüşüme hız kazandıracağını belirtti...

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Samsun'un Çarşamba ilçesi, 2018 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz ilerliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri ile Antalya’nın çehresini değiştiriyor.

Kentsel dönüşüm muvafakatına karşılık abonelik verilecek!

Meclise sunulan kanun teklifi ile riskli alan, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ve yenileme alanlarında kentsel dönüşüm muvafakatı koşulu ile elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin verilmesi öngörülüyor..

Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok, kentsel yenileme var!

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

10 soruda TOKİ kentsel dönüşüm ve yenileme süreci!

TOKİ'nin kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinde süreç nasıl işliyor? İşte bu konu hakkında vatandaşların aklına takılan sorular ve cevapları.. 10 soruda TOKİ kentsel dönüşüm ve yenileme süreci..

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm yenileme çalışmaları Haberi

Kentsel dönüşüm yenileme çalışmaları

İnşaat sektörü temsilcileri, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer  alan kentsel dönüşüm hedeflerini Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, deprem  kuşağında bulunan Türkiye açısından kentsel dönüşümün hayati önem taşıdığını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kentsel dönüşüm hedeflerinin daha  hızlı hayata geçirileceğini de sözlerine ekleyen Yenigün, tehlike arz eden 7,5 milyon  konutun 15 yıllık periyotta yenilenmesinin hedefler arasında olduğunu ve bunu  kıymetli bulduklarını söyledi. Yenigün, "Burada önemli olan nokta, kentsel  dönüşümün, bütünsel bazda, kentsel altyapı, yeşil alan ihtiyacı, sosyo-kültürel  doku ve başta mülkiyet hakkı olmak üzere bölge sakinlerinin hakları gözetilerek  hayata geçirilmesidir. Bu kapsamda hem afet riski altındaki yapılarda hem de  kentsel dönüşüm amaçlı projelerde planlama ve uygulama aşamaları şehircilik  ilkelerine, kamu yararına, bilim ve...