04 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm yık-yap modeli

kentsel dönüşüm yık-yap modeli

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, kent dönüşümünde aktörün "bölgesiyle bütüncül planlar hazırlayan ilçe belediye başkanları" olması gerektiğini belirterek, şu anki dönüşümün "yık-yap" modelinde olduğunu kaydetti.

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Merter Kentsel Dönüşüm İnşaat Yapı Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Merter Kentsel Dönüşüm İnşaat Yapı Ve Danışmanlık Limited Şirketi Bahçelievler'de Ercüment Sever ve Veysal Çelik ortaklığında kuruldu.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Büyük ve sorunlu illerde kentsel dönüşüm birinci ve en acil konu olarak yine gündemde. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı! 

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde yapım ihalesi gerçekleşti. Söz konusu ihale fizibilite çalışmasında öngörülenden daha iyi bir teklifle sonuçlandı. 

kentsel dönüşüm yık-yap modeli Haberi

kentsel dönüşüm yık-yap modeli

İzmir'de müteahhitlerin yavaş yavaş harekete geçmeye başladığım dile getiren Nasır, "Belediyenin yapmaması halinde Bakanlıkla yapma yönünde hareket gösterecekler" dedi. 


İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalan hakkında Hürriyet'e değerlendirmelerde bulunan Nasır, "Biz 2012'de yasa çıktığı andan itibaren en önemli aktörün ilçe belediye başkanları olduğunu söyledik. Çünkü ilçesinin sorunlarını ve problemlerini, yaşamsal şartlarım ve taleplerini en iyi bilenler onlar. Bölgesiyle bütüncül planlar hazırlamasının önemli olduğunu ifade ettik. Yapılmaması durumunda Bakanlık, müteahhitlerin de bu konuda yetkili olduklarından dolayı onların faaliyete geçmesi gündeme geldi. Biz arzu edilmeyen, geleceğe yönelik vizyonu olmayan kentler yaratılacağı yönünde kaygılanmızı sürekli ifade ettik" dedi. 


SİYASETE ALET EDİLMEDİ 


İzmir'de belediyelerde bazı çalışmalann başladığım öğrendiklerini kaydeden Nasır, "Ama maalesef bizim ifade ettiğimiz korkulur durum ortaya çıkmaya başladı. Dönüşüm yerine 'yık-yap' modeli hakim oldu. 


Bu yapılar depreme...