28 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yıkımları

kentsel dönüşüm yıkımları

Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak yeni yönetmelik yayımlandı. Buna göre, çoğunluğun aldığı kararla yıkım başlayacak, anlaşmayan hak sahibinin payı da bina yıkılmadan satılabilecek.

Kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararı ne işe yarar?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararını kaleme aldı. İşte Ali Güvenç Kiraz'ın o yazısı..

Kentsel dönüşümle binalardaki kat sayısı arttı!

Bizim Gazete'nin köşe yazarlarından Eray Canberk bugünkü yazısında kentsel dönüşümle birlikte binalardaki kat sayısının yükselmesini ele aldı. İşte Eray Canberk'in o yazısı...

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Iğdır'da kentsel dönüşüm kapsamında 12 daireden oluşan belediye lojmanı yıkıldı!

Iğdır'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı. Kent genelinde yürütülen dönüşüm çalışmaları doğrultusunda belediyeye ait metruk durumdaki lojmanlar, riskli bina kategorisinde olduğu belirlendi.

Tamer Özyurt: Sağlıksız binalar bir an önce yıkılmalı!

Kentsel dönüşüm sürecinin doğru yönetilmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Özyurtların patronu Tamer Özyurt, "Sağlıksız binalar bir an önce yıkılıp yerine depreme karşı dayanıklı nitelikli konutlar yapılmalı" dedi.

Kentsel dönüşüme 'yeşil yıkım' geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton, plastik ve cam gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek...

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım gelecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton, plastik ve cam gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek.

Kentsel dönüşüme yeşil yıkım geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton, plastik ve cam gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek.

Kentsel dönüşüm yıkımlarında asbestli malzeme alarmı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde bu yıl sonuna kadar 400 bin binanın 2020 yılına kadar ise yaklaşık 7 milyon binanın yıkılması planlanıyor...

Kentsel dönüşümde hasar alan bina sahipleri neler yapmalı?

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ardından Türkiye genelinde hasarlı binaların dönüştürülmesi gündeme geldi. Bu süreçte binalar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Ancak yıkılan binaların yakınındaki binalarda da hasarlar, can kayıpları yaşanıyor...

Riskli yapıların yıkımı için hangi şartların sağlanması gerekir?

İkamet ettiğiniz yapının "riskli yapı" olarak tespit edildiğini farz edelim. Bu durumda, kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapıların yıkımı için hangi şartların sağlanması gerekir, işte yanıtı...

Kentsel dönüşüm kapsamında iki stad dolusu inşaat atığı oluştu!

Proje kapsamında yıkılan 3 bin 164 konuttan 2 büyük stadı dolduracak kadar moloz ve inşaat atığı çıktı...

Kentsel dönüşüm 60 gün 5 ay uzayabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli binaların yıkımı için verilen 60 günlük sürenin, vatandaş binasını yıktırmadığı takdirde 4-5 aya kadar uzayabileceğini açıkladı

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Samsun'da kentsel dönüşüm yatırımları hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Depremde hayatını kaybedenlerin yaşadığı 3 apartman da 1999 yılında ki Marmara Depremi’nden önce yapıldığı öğrenildi...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm yıkımı başladı!

TOKİ'nin Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayacağı Çetmi Pınarbaşı "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için binaların yıkımına başlandı.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 13 Nisan'da başlıyor!

İstanbul Üniversitesi (SEM) ve Management Plus işbirliği tarafından düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’nın yirmincisi 13 Nisan'da başlıyor.

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmadan kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümü aynı zamanda ecdadın bize bıraktığı, tarihi ve kültürün dönüştürülmesi, çarpık yapılaşmadan kurtulmaya dönük büyük bir hamle olarak görüyoruz." diye konuştu.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

kentsel dönüşüm yıkımları Haberi

kentsel dönüşüm yıkımları

Türkiye’de 2012’de başlayan ve 6.5 milyon binanın yenilenmesini hedefleyen kentsel dönüşüm seferberliği devam ediyor ancak birçok uygulamada süreç tıkanıyor. Süreci tıkayan nedenlerin başında çoğunluk sağlandıktan sonra sona kalan hak sahiplerinin anlaşmaması geliyor. Bu durum, binanın yıkılıp dönüşümün başlamasını da engelliyor. Bunun örneklerinden biri Fikirtepe’de yaşanmış, anlaşmaya imza atmayan hak sahibinin evi yıkılamadığı için diğer evler yıkılsa da dönüşüm başlayamamıştı. Bu olay ‘Fikirtepe İnatçısı’ olarak hafızalarda kalmıştı. 27 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, bu görüntüleri ortadan kaldıracak adımlar atıldı. Artık riskli alan ve yapıda 3’te 2 çoğunluk bina yıkılmadan karar alabilecek, anlaşmayanların arsa payları da bina yıkılmadan satılabilecek.

Anlaşma bitmeden yıkım

Kentsel dönüşümde yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesi 2/3 çoğunluğa rağmen binanın yıkılamaması ve mahkemeye taşınan sorunların yıllarca çözülememesiydi. Yeni...