02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm yönetmelikleri

Kentsel dönüşüm yönetmelikleri

Kentsel dönüşümde yönetmelik değişti. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişiklikler ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler yürürlüğe girdi!

Yönetmelikle kentsel dönüşüm sürecinin seyrini değiştirecek düzenlemeler yapıldı. İnşaat şirketleri ve riskli bina tespiti yapan kuruluşlar disiplin altına alınırken, binasını yıkmak istemeyen vatandaşa güçlendirme imkânı verilecek.

Kentsel dönüşüm yönetmelikleri hangileridir?

Kentsel dönüşüm hangi yönetmelikler çerçevesinde sürmektedir? Kentsel dönüşüm yönetmelikleri nelerdir? Hangi yönetmelikler kentsel dönüşüm projesinin çerçevesini belirlemektedir? İşte kentsel dönüşüm projelerini yönlendiren kanunlar ve yönetmelikler...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Silivri'de kentsel dönüşüm için ilk adım!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada 2021'nin Silivri için kentsel dönüşüm yılı olduğunu dile getirdi.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Depremde hayatını kaybedenlerin yaşadığı 3 apartman da 1999 yılında ki Marmara Depremi’nden önce yapıldığı öğrenildi...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm yıkımı başladı!

TOKİ'nin Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayacağı Çetmi Pınarbaşı "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için binaların yıkımına başlandı.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde, önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'da 2018 kentsel dönüşüm yılı olacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Pazarkapı kentsel dönüşüm alanında yıkım çalışmalarına başladı

Çankaya'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Çankaya Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında ilçe sınırları içerisindeki atıl durumda bulunan yapıları program dahilinde yıkmaya başladı.

Kentsel dönüşüm yönetmelikleri Haberi

Kentsel dönüşüm yönetmelikleri

Kentsel dönüşümde uygulamadan kaynaklanan duraksamaların önlenmesi için Uygulama Yönetmeliğinin bazı maddeleri değişti. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişikliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. 

Prof. Dr. Gürsel Öngören yapılan  değişikliklerle, uygulamadan kaynaklanan aksaklık ve duraksamaların giderildiğini, “kervan yolda düzelir” ilkesi doğrultusunda kentsel dönüşümde küçük ayarlamaların bundan sonra da süreceğini belirtti. Öngören Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişiklikleri şöyle özetledi:

Değişiklikler kapsamında, öncelikle riskli yapı tespiti yapan lisanslı kuruluşlarda çalışacak personel ile ilgili yeterlilik ve eğitim şartları arttırıldı. Artık daha nitelikli ve özel eğitim almış mühendisler bu tespitleri yapabilecek.

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlar; eğer gerçeğe aykırı olarak, risksiz bir yapının riskli veya riskli bir yapının risksiz olarak tespit edilmesi veyahut mevcut olmayan bir yapı hakkında...