06 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yapılmalı

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yapılmalı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, ‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak belirlenen taşınmaz mallar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde ev sahipleri para öder mi?

Kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Kimi malikler, birden fazla arsayı birleştirerek yeniden inşa etmek isteyebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde tevhid nasıl yapılır?

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümde metruk binalar yıkıldı!

Kentsel dönüşümde önemli adımlar atan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki metruk binaların yıkımına yağmurda da devam etti. Davutdede Mahallesi’nde tehlike arz eden eski Kur’an kursu binası Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Kentsel dönüşümde başvuru nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm projeleriyle, riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde başvuru nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yapılmalı Haberi

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yapılmalı

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılan çalıştayın açılış bölümüne Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte 17 Ağustos 1999’da yaşanan deprem ve sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların anlatıldığı film izlendi.


REKTÖR HÜLAGÜ: DEPREM KOCAELİ’NİN GERÇEĞİDİR


‘’Teknik’’ ve ‘’sosyal’’ olmak üzere iki oturumdan oluşan çalıştayın açılışında ilk olarak söz alan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Hülagü, ‘’Depremi yaşayan, acısını bilen insanlarız. Deprem Türkiye ve Kocaeli’nin bir gerçeğidir. Depremde yakınlarını kaybedenlerin acısını anlatmak zor. Depremde kaldığımız binadan ben ve ailem dışında sağ çıkan olmadı. Komşularımızı, dostlarımızı kaybettik....