03 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde sağlam binanın yıkılması

kentsel dönüşümde sağlam binanın yıkılması

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince kentsel dönüşümde başvuru yapılmamasına rağmen bina yıkılabilir mi? İşte kanunda yer alan esaslar bu haberde...

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Samsun Canik, kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu!

Samsun Canik Belediyesi, ilçeyi son 5 yılda hayata geçirdiği projelerle geliştirdi. 15 yılda sosyal kültürel ve ekonomik dönüşümün sağlandığı ilçe kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu.

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

7 soruda kentsel dönüşümde kiracı hakları 2017!

Kentsel dönüşümde kiracılara da mağdur olmamaları adına bazı finansal destekler sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kiracıların hakları nelerdir? Kiracılara ne gibi yardımlar yapılır?

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı?

Yapının riskli olması halinde kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı? Vatandaş kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binasının yerine yeni bir bina yapmak istemiyorsa ne olur?

Kentsel dönüşümde ilk kazma Silopi'de vurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terörle mücadele kapsamında zarar gören il ve ilçelerde başlatılacak kentsel dönüşümde ilk kazmanın kısa süre içinde Silopi'de vurulacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

OSTAŞ İnşaat, Bursa'daki kentsel dönüşümde hız kazanacak!

Kentsel dönüşümle ilgili ciddi çalışma içerisinde olduklarını ifade eden OSTAŞ İnşaat Genel Müdürü Osman Özelif:" İnşallah en kısa zamanda kentsel dönüşümde Bursa için hız kazanmış olacağız" diye konuştu.

kentsel dönüşümde sağlam binanın yıkılması Haberi

kentsel dönüşümde sağlam binanın yıkılması

Kentsel dönüşümde başvuru yapılmamasına rağmen bina yıkılabilir mi?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kentsel dönüşüm uygulamaları ile ilgili esaslara yer veriliyor.


Kanun gereğince riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılır ve sonuç Bakanlığa veya İdareye bildiriliyor. 


Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebilir. Verilen süre içinde yaptırılmadığı takdirde, tespitler Bakanlıkça veya İdarece yapılır veya yaptırılır. 


Bakanlık, belirlediği alanlardaki riskli yapıların tespitini süre vererek İdareden de isteyebilir. Bakanlıkça veya İdarece yaptırılan riskli yapı tespitlerine karşı maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebilir. 


Bu itirazlar, Bakanlığın talebi üzerine üniversitelerce, ilgili meslek disiplini öğretim...