11 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde sınır kaç kat olacak

kentsel dönüşümde sınır kaç kat olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde hayata geçirilecek inşaatlarda kat sınırını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yatay kentleşme fikrini dile getiren Güllüce, kentsel dönüşümün kaç yıl içinde tamamlanacağını da söyledi.

Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası başvuru ekranı 2023! 

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyası için başvurular dün başladı. Peki Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde sürdürülebilir kaynaklar kullanılmalı!

Koronavirüs dolayısıyla hijyen açısından suyun önemi bir kez daha anlaşılırken Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kentsel dönüşüm çalışmalarında daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti...

Münir Karaloğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Afet Riski Azaltma ve Deprem İstişare Toplantısı’nda afet ve deprem tecrübelerini paylaşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Eğer vatandaşın riskli bölgede konutu varsa ve bunun kentsel dönüşümde dönüştürülmesi gerekiyorsa vatandaşın şunun hesabını yapması lazım; 'Benim yine bir konutum olsun ama yaş

Yaşlılar, kentsel dönüşümde en kırılgan grup!

Kentsel Dönüşüm ve Metropolde Yaşlanmak: İstanbul Örneği araştırmasının bulguları açıklandı. İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Şentürk, araştırmanın sonucunda, yaşlıların kentsel dönüşümde en kırılgan grup olduğunun tespit edildiğini söyledi...

Müteahhitler kentsel dönüşümde de sınıflandırıldı!

Müteahhitlerin 9 ayrı grupta sınıflandırıldığını söyleyen Bakan Kurum, Kentsel Dönüşüm uygulamalarında bu sınıflandırılmaya dikkat edildiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkının sınırlandırılması!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

kentsel dönüşümde sınır kaç kat olacak Haberi

kentsel dönüşümde sınır kaç kat olacak


Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, süreci 10 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı açıklamada "10 sene içerisinde bu problemi çözeriz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, canlı yayında önemli açıklamalar yaptı...



Güllüce, NTV'nin 2 Haziran 2014 Pazartesi akşamı canlı yayınlanan 45 Dakika programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ege'deki depremlerle yeniden gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Güllüce, sürecin hızla ilerlediğini kaydetti.


Riskli alan ilan edilen 148 noktada yıkım işlemlerinin başladığını hatırlatan Güllüce, "Dünyanın hiçbir yerinde, Japonya dahil, 10-15 seneden önce yapılamamış. Öyle tahmin ediyorum ki 10 sene içerisinde bu problemi çözeriz" diye konuştu.


Bakan Güllüce'nin yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:


"Türkiye'deki binaların çok önemli bir kısmı riskli. Özellikle...