06 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak

Kentsel dönüşümde 2016 yılbaşına kadar devam edecek yüzde 25’lik bonus hak uygulaması hak sahiplerini ve müteahhitleri telaşa soktu.

Kentsel dönüşümde rezerv alan detayı: Bakanlık arsayı vatandaştan satın alabilecek!

Geçtiğimiz haftalarda TBMM'de onaylanan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kentsel dönüşümde rezerv alan konusu neleri kapsıyor? İşte merak edilen detaylar...

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde vatandaş korunacak!

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde vatandaşın korunması, mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız olacak" dedi.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

İşte kentsel dönüşümde merak edilenler!

Kentsel dönüşümde maliklere ve kiracılara tanınan hakları, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 soruda özetledi. İşte kentsel dönüşümde merak edilenler;

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

Kentsel dönüşümde ranta karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, kentsel dönüşümde ranta karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararı ne işe yarar?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşümde alınan 2/3 kararını kaleme aldı. İşte Ali Güvenç Kiraz'ın o yazısı..

Kentsel dönüşümde alınan kira yardımı vergiye tabi mi?

Gayrimenkul sahiplerine kira yardımı, tazminat gibi isimlerle yapılan ödemeler bir kiralama sözleşmesi kapsamında yapılmamaktadır. Peki kentsel dönüşümde alınan kira yardımı vergiye tabi mi?

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak?

Kentsel dönüşümde 2016 yılbaşına kadar devam edecek yüzde 25’lik bonus hak uygulaması hak sahiplerini ve müteahhitleri telaşa soktu.

Murat Karayalçın: Vatandaş kentsel dönüşümde yalnız!

CHP İstanbul İl Baştanı Murat Karayalçın, Hürriyefe verdiği röportajda kentsel dönüşümde vatandaşla müteahhidin karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Karayalçın, dönüşümde mülk sahiplerine de söz hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde müteahhitle vatandaş karşı karşıya!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kentsel dönüşümde vatandaşla müteahhidin karşı karşıya bırakıldığını söyledi. “Vatandaş piyasaya terk edildi” diyen Karayalçın, mülk sahiplerine de söz hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak Haberi

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm cazibesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen uygulamanın bitmesine az bir zaman kaldı.


Kentsel dönüşümde yüzde 25’lik ek hak uygulaması 2016 başında sona eriyor. Zamanın kısaldıkça hak sahipleri müteahhit bulma, müteahhitler ise anlaşmalarını belediyeye onaylatarak ruhsat alma yarışına girdi.


Bölge müteahhitleri yıkım ruhsatı ve ruhsat başvuru sürelerinin uzaması nedeniyle yüzde 25’lik uygulamanın devamını isterken, aksi halde mağduriyetlerin oluşacağına dikkat çekiyorlar. Aydoğan İnşaat Başkanı İrfan Aydoğan, “Devletten dönüşümde kira yardımı değil, bu hakkın devamını istiyoruz. Yoğunluk nedeniyle yıkım ruhsatının alınması 10 günden 67 güne çıktı. Yıktığımız binaya yılbaşına kadar ruhsat alamama tehlikesi var” dedi.



Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre, yüzde 25’lik bonus hak uygulaması İstanbul’un Kadıköy Belediyesi’nde dönüşümün yıldızını parlattı. 80 metrekarelik hak sahibinin yeni binada 116 metrekareye ulaşan...