08 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde yapılaşma hızlandı mı

kentsel dönüşümde yapılaşma hızlandı mı

İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader, "Eskiye oranla ruhsat alımları kolay ve hızlı. Kentsel dönüşüm süreci yapılaşmanın elbette ki önünü açtı." açıklamasında bulundu.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü çalıştayı 8 Şubat'ta!

Deprem Güçlendirme Derneği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle yapılacak olan "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştayda, güçlendirmenin önemi konuşulacak.

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Tuzla Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşma sağlandı!

8 senedir devam eden İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı Yeni Birlik Sitesi için kentsel dönüşümde anlaşmaya varıldı. 

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

kentsel dönüşümde yapılaşma hızlandı mı Haberi

kentsel dönüşümde yapılaşma hızlandı mı

İki Design Group, geçen yıl 2 milyon metrekarelik tasarım gerçekleştiren bir mimarlık ofisi. Ofiste 90 mimar çalışıyor. Gündemde çoğu yine kent merkezinde veya çeperindeki kentsel dönüşüm projeleri bulunan ofis, toplam 22 proje üzerinde çalışıyor. Örneğin, "Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşümü" bunlardan biri. Sanayi alanı olarak uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra atıl kalan Cendere'deki "Vadistanbul" da bir diğer projeleri. "Azerbaycan'da şantiyesi devam eden Gümrük Akademileri, Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Adana'nın en büyük karma kullanım projesi tasarımı, Kocaeli Danca'da marina, hastane, eğitim kurumlan ve sosyal donatı alanlan da, yeni bir uydu kent de gündemimizdeki projelerden bazıları" diyen, uluslararası alanda 42 ödül sahibi Murat Kader, geleceğin star mimarlarının bu coğrafyadan çıkacağını söylüyor. İki Design Group Kurucu Ortağı Murat Kader ile kentsel dönüşümde sürdürülebilirlik üzerine...