17 / 05 / 2024

kentsel dönüşümden çıkan ürünler

kentsel dönüşümden çıkan ürünler

Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği, yeni fırsatlar doğurdu. Yıkılan binalardan çıkan kapı, pencere, çelik kapı, armatür, dolap gibi yapı malzemeler ‘kelepir’ fiyattan satışa sunulmaya başlandı.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan çok konuşulacak kentsel dönüşüm mesajı! Peş peşe detaylar verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir programı çerçevesinde İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) iş insanlarıyla bir araya geldi. Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, 14 bin 512 adet konutun yapımının sürdüğünü söyledi.

kentsel dönüşümden çıkan ürünler Haberi

kentsel dönüşümden çıkan ürünler


Kentsel dönüşümün çıkmaları bunlar… Çelik kapı 500, pencere 200 TL. Yıkılan binalardan çıkan işe yarar çıkma ürünler yeni bir pazar yarattı. Yoğun talep üzerine ‘Kentsel dönüşüm çıkma pazarı’ açılması gündemde.


Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği, yeni fırsatlar doğurdu. Yıkılan binalardan çıkan kapı, pencere, çelik kapı, armatür, dolap gibi yapı malzemeler ‘kelepir’ fiyattan satışa sunulmaya başlandı.


Çelik kapı 500 TL’ye, ahşap kapı 50 TL’ye, PVC pencere 200 TL’ye satılıyor. İhtiyacı olan ürün çıktığında haberdar olmak için yıkım şirketlerine isim yazdıranların listeleri sayfalarca uzayıp gidiyor. Yoğun talep üzerine yıkım şirketleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘kentsel dönüşüm çıkma pazarı’ kurmak üzere şehre yakın boş bir arazi tahsis edilmesi için toplu başvuruda bulundu. Fırsatı gören birçok girişimci de pazara adım atmak için araştırmalar yapıyor.


7...