18 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümğm ana maddesi endir

Kentsel dönüşümğm ana maddesi endir

Hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde güvenli bir yapı sistemi olduğunu kaydeden Aydın, "Çelik sistem ile üretilmiş binalarda yaşayanlara deprem anında evlerinde kalmanın çok daha güvenli okluğunu söyleyebiliyoruz" dedi.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan kentsel dönüşüm tepkisi: Ana arterlerden başlatılması gerekir!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı, Afet Yönetimi Enstitüsü ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, X sosyal medya hesabından kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. İşte Kadıoğlu'nun o açıklaması ve vatandaşların yorumları...

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş, kaçak ve afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu söyledi.

Kayseri Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı!

Kayseri’de Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar kentsel dönüşüm ile Seyrani’de yeni yapılacak olan 4 ana aksın alanını inceledi.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

Encan Aydoğdu: Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

"Kentsel Stratejiye Dayalı Dönüşüm" ana temasıyla gerçekleştirilen "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde konuşan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Encan Aydoğdu, kentsel dönüşümün ülkenin gelişimi açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Depremin en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğl yaptığı açıklamada, "Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Belediye başkanları olarak her binaya 'Riskli mi, değil mi' gözüyle bakıyoruz." dedi.

Antalya'nın kentsel dönüşüm ana planı hazırlanmalı!

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), İnşaat Sektörü Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Anntalya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Balcı, ''Antalya'da “kentsel dönüşüm ana planı” hazırlanmasına ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Kocaeli Gölcük kentsel dönüşümünde son durum!

Gölcük'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler veren AKP Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, "Şu ana kadar hak sahiplerine 30 milyon lira ödendi. Böyle bir dönüşüm ilk kez Gölcük'te yapılıyor" dedi.

Kentsel dönüşüm ana plan dahilinde yapılmalı!

Adana İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Halil Çağdaş Kaya, Adana'da yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, kentsel dönüşümün ana plan dahilinde yapılması gerektiğini ileri sürdü.

Kentsel dönüşüm ana plan dahilinde yapılmalı!

Adana İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Halil Çağdaş Kaya, Adana'da yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, kentsel dönüşümün ana plan dahilinde yapılması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümğm ana maddesi endir Haberi

Kentsel dönüşümğm ana maddesi endir

Steelife Genel Müdürü Aydın, çelik yapıların dönüşüm için alternatif olduğunu söyledi...Hafif çelik yapı markası Steelife'ın Genel Müdürü Bülent Aydın, kentsel dönüşümün hafif çelik yapılarla yapılmasını önerdi. 


21 KAT ESNEK 


Hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde güvenli bir yapı sistemi olduğunu kaydeden Aydın, "Çelik sistem ile üretilmiş binalarda yaşayanlara deprem anında evlerinde kalmanın çok daha güvenli okluğunu söyleyebiliyoruz" dedi. 


Teknolojik altyapı ve yüksek standartlar ile üretilen ve bir sanayi ürünü olan çelik binaların kuruldukları günkü dayanıklılığını ömürleri boyunca aynı değerde sürdürdüğünü söyleyen Aydın, çeliğin ahşaptan 21 kata kadar, betonarmeden ise 10 kat daha esnek olduğuna dikkat çekti. 


Bülent Aydın, çelik yapıların çok lhızlı inşa edildiğine de işaret etti. Bülent Aydın, Steelife'ın geçtiğimiz yıl başında kendi enerjisini kendi üreten, ekolojik evi hayata geçirdiğini hatırlatarak,...