03 / 05 / 2024

kentsel dönüşümle konut yenileme

kentsel dönüşümle konut yenileme

Kentsel dönüşüm ile yeniden yapım kredisinin birçok avantajı bulunuyor. Kentsel dönüşüm kredisinin avantajları şu şekilde sıralanıyor;

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

Bursa’da kentsel dönüşümle 3000’e yakın güvenli konut inşa ediliyor

Yıldırım Belediyesi, 400 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiği dokuz ayrı kentsel dönüşüm projesiyle şehirdeki konutları daha modern, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye karar vermiştir. Bu kapsamda, belediye toplamda 2.193 konutu yıkarak yerine 2.880 konut inşa edecek.

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 milyon 200 bin konut yenilendi, 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Samsun'un kentsel dönüşüm sorunu kalmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, 11 mahallede ruhsatsız ve plansız konut sorununu, kentsel dönüşümle çözeceklerini müjdeledi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz fırsatı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunuyor ve yüzde 0.66 faizle konut kredisi kullandırıyor...

kentsel dönüşümle konut yenileme Haberi

kentsel dönüşümle konut yenileme

Belediye, TOKİ ve Bakanlığı beklemeden MED ARCH kentsel dönüşüme başvuruda bulunarak Kentsel dönüşümden yararlanabilirsiniz. Kentsel Dönüşümden iskanlı, kat irtifaklı Binalar ve arsa tapulu kaçak binalar, gecekondular da yararlanabilir. 


Kentsel dönüşüm ile yeniden yapım kredisinin birçok avantajı bulunuyor. Kentel dönüşüm kredisinin avantajları şu şekilde sıralanıyor; 


1. Kentsel dönüşüm için binadan 1 kişinin başvuruda bulunması yeterlidir.

2. Binanın yeniden inşaatı ve tüm kararlar için binada 2/3 çoğunluk yeterlidir.

3. Mülk sahipleri ile kiracılar 18 ay boyunca aylık 300tl – 650 tl (geri ödemesiz) kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirler.

4. Yeni binanızı istediğiniz müteahhide yaptırabilirsiniz.

5. Eski, depreme dayanıksız binanız kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı hale gelecek ve çocuklarınıza güvenli bir mülk bırakacaksınız.

6. Eski dairenizin değeri; kentsel dönüşüm ile en az 1,5 kat artacak.

7. Kentsel Dönüşüm kapsamına giren...