27 / 04 / 2024

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.



Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde tekrar yapılan Aliağa’nın en eski yapılarından olan ve  İzmir  depreminde büyük zarar gören Sarı Konutlar’ın tapu ve anahtarları gerçekleştirilen program ile konut maliklerine teslim edildi. Tapu heyecanının yaşandığı söz konusu programda hak sahiplerine tapu ve anahtarları Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar teslim etti. Başkan Acar, yaptığı konuşmada yeni kentsel dönüşüm müjdesi de vererek “Aliağa’da kentsel dönüşüm sürecek” şeklinde konuştu.

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

Aliağa Belediyesi, 30 Ekim 2020’da yaşanan İzmir depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve AFAD’ın belirlemelerine göre hasarlı olarak tespit edilen Atatürk Mahallesi 695 ada 1 parseldeki 60 evin yerinde dönüşümünü sona erdi. Aliağa Belediyesince 5 Kasım 2021’de başlayan çalışmalar ile toplam 5 bloktan meydana gelen konutların yapımı toplam 21 ayda tamamlandı. 2+1 brüt 64 metrekare olan konutlar brüt 85 metrekareye yükseltilirken hak sahiplerinden hiçbir katkı payı ve ruhsat ücreti de talep edilmedi.  

Konutların tamamlanması ile beraber hak sahipleri de tapularına kavuştu. Belediye meclis salonunda ailelerin yoğun katılımıyla düzenlenen tapu ve anahtar dağıtım programında konuşma yapan Başkan Acar, “30 Ekim 2020’de İzmir depremini yaşadık. Bu depremde Sarı Konutlar olarak bilinen alanda 695 ada 1 parselde 2 binamız ağır hasar, 3 binamız ise orta derecede hasar almıştı. Sarı Konutların tümünde uzun bir zamandır kentsel dönüşüm için siz hak sahipleri ile müteahhitler iletişim halindeyken bu deprem, kentsel dönüşüm sürecinin bir an önce bitmesini zorunlu hale getirdi. Belediye olarak sürecin hızlanması ve bu süreci en az mağduriyetle sona erdirmek için taşın altına elimizi koyma kararı aldık. Çok şükür bugün tapularınızı ve anahtarlarınızı teslim etmek nasip oldu” diye konuştu. 

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ DİĞER ADALARDA DEVAM EDECEK

Tamamlanan dairelerin Aliağa’ya ve kat maliklerine hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Acar, “Pandemi, 11 kentimizde meydana gelen deprem felaketi, maliyet artışları gibi yaşanan tüm olumsuzluklara karşın yapımı tamamlayan müteahhit firmaya teşekkür ediyorum. Yine bu süreçte hoşgörüsünü ve desteğini esirgemeyen siz değerli hak sahiplerimize çok teşekkür ediyorum. Dairelerimizi sağ salim teslim ettiğimize göre şimdi diğer adalardaki dairelerimizin kentsel dönüşüm sürecine de hemen başlayacağız. Bu hususta da arkadaşlarımız yakın zamanda ilgili hak sahiplerine ulaşarak gerekli tüm çalışmaları yapacak” ifadelerini kullandı.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!


Geri Dön