16 / 05 / 2024

Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım toplantısı

Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım toplantısı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanı Kadir Topbaş, New York’ta BM İnsan Yerleşimleri Programı'nın organize ettiği “Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım” adlı toplantıda da konuştu.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C Migros'ta! 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Migros, Xiaomi'nin bütçe dostu telefonu Xiaomi Redmi 9C'yi indirimli fiyatı ile satışa sundu! Görenler inanamadı! Peki, Migros'ta Xiaomi Redmi 9C fiyatları ne kadar? İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yeni Seat İbiza’dan müjdeli haber! Bütün araba fiyatları zamlanırken ona zam uğramadı! 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Yeni Seat Ibiza, enerjik ve özgür sınırsız tasarımı ile bütün ilgiyi üzerine çekerken, aydınlatmalı havalandırma ızgaraları ve 10. 25 inç dijital gösterge paneli ile bütün gözleri üzerinde topluyor. Peki Yeni Seat İbiza'ya eylül ayında zam geldi mi? İşte detaylar...

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Çevrim içi gayrimenkul platformu olan Emlakjet, 400 bin sayısına gelmiş olan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında oluşan hareketler doğrultusunda temmuz ayı emlak verilerini yayımlamasının haricinde özel araştırma dosyasında yaş gruplarına göre kiralık ev arama sürelerini ve bütç

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

İstanbul'un 39 ilçesinin 2022 yılı bütçesi onaylandı!

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul'daki 39 ilçenin 2022 yılı mali bütçesini onayladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinden muhtarlara bütçe ayrılsın!

Manisa'da yaptığı ziyarette muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emlak vergisinden muhtarlarla bütçe ayrılması yönünde öneride bulundu.

Kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşılmalı!

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye'de hayata geçen kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini dile getirdi.

Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım toplantısı Haberi

Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım toplantısı


İBB Başkanı Kadir Topbaş, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon’un davetlisi olarak gittiği New York’taki çalışma ziyaretini tamamladı.


Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevini de sürdüren Başkan Topbaş, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon’un Dünya çapındaki 26 kişilik danışma kurulu niteliğindeki 2015 Sonrası Kalkınma Hedefleri Üst Düzey Panel Üyesi olarak Genel Kurula hitap etti.


Kadir Topbaş BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında yerel yönetimlerin arazi bedellerindeki sermaye kazancından hakkını alamadığına ve şehirdeki ekonomik faaliyetlere ilişkin katma değer elde edemediğine dikkat çekti. “İstanbul Belediyesi geçmişte maaş ödemiyordu ama şimdi çok ciddi yatırımlar yapabilen bir yerel yönetim haline geldi. Reform nitelikli yasal düzenlemelerle bu güç bize verildi” diyen Başkan Topbaş, kalkınma hedeflerine ulaşmak için yerelde etkili bir yönetim ve yenilikçi finansman modellerinin kullanılmasının önemli...