18 / 05 / 2024

kentsel vizyon planları

kentsel vizyon planları

Kamu, özel ve sivil sektörlerin işbirliğini sağlamak amacıyla Marmara depreminin 14'üncü yıldönümünde kurulan 'Kentsel Vizyon Platformu', bölge, kent ve mahalle ayaklarında çalışmalar yapmak üzere kolları sıvadı...

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Narlıdere'de mahallelerinin kentsel dönüşüm planları mecliste!

İzmir'in Narlıdere ilçesinin riskli alan olarak ilan edilen mahallelerinin kentsel dönüşüm planları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakırköy kentsel dönüşüm planları cuma günü İBB’ye gidiyor! 

Bakırköy Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısına gelen vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili sorularını meclis üyelerine ilettiler. Belediye Başkan Yardımcısı, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Cavit Ganiç, planların cuma günü yapılacak toplantıda oy birliği ile İBB’ye gideceğini aktardı..

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları mahkemelik oldu!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesine bölge halkından tepki geldi. Vatandaşlar, kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Okmeydanı kentsel dönüşüm planları durduruldu!

Okmeydanı’nı Paris’in ünlü caddesi Şanzelize’ye dönüştürmek için hazırlanan kentsel dönüşüm planları durduruldu. 

Yunusemre'de dönüşüm planları onay bekliyor!

Türkiye’ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bakanlığa gönderilen planların yılsonuna kadar onaylanmasını beklediklerini söyledi.

kentsel vizyon planları Haberi

kentsel vizyon planları
Tüm şehirlerin mahalle, kent ve bölge bazında yeniden şekillendirilmesi için kurulan 'Kentsel Vizyon Platformu' özel, kamu ve sivil kesimin el ele vermesini amaçlıyor. Platform, ilk olarak Bakanlıkla beraber bir bölgenin yapılandırılması için plan oluşturacak.

KAMU, özel ve sivil sektörlerin işbirliğini sağlamak amacıyla Marmara depreminin 14'üncü yıldönümünde kurulan 'Kentsel Vizyon Platformu', bölge, kent ve mahalle ayaklarında çalışmalar yapmak üzere kolları sıvadı. NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ve Kentsel Strateji Şirketi Kurucu Ortağı Faruk Göksu ile beraber hayata geçirilen Kentsel Vizyon Platformu, eğitim, etkileşim ve ekonomi başlıkları altında, strateji toplantıları, forumlar ve iş yaratma gibi girişimlerde bulunacak.

Anadolu illeri ağırlıkta

İlk olarak '81 Kent, 81 Vizyon' sloganıyla Türkiye'nin tüm illeri için Kentsel Vizyon Planları hazırlanmayı hedeflediklerini anlatan Faruk Göksu şu bilgileri verdi:...