29 / 04 / 2024

Keykubadiye Sarayı ne zaman başlayacak

Keykubadiye Sarayı ne zaman başlayacak

6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmaları, 27 Temmuz'da başlıyor.

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? Kaç lot verdi?

Simit Sarayı’nın borsada ne zaman işlem göreceği yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayı ile talep toplayan Simit Sarayı halka arz sonuçları belli oldu. İşte detaylar...

Tekirdağ Saray'da arsa sahibi olma fırsatı! Belediye 14 arsayı satıyor! 

Tekirdağ Saray Belediye Başkanlığı, Tekirdağ ili, Saray ilçesi, Safaalan Mahallesi'nde yer alan 14 arsayı satıyor. Peki Tekirdağ Saray'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte o ihale ile ilgili detaylar...

Simit Sarayı ne zaman halka arz olacak? Kaç lot verecek?

Simit Sarayı olarak da bilinen Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. halka arz ediliyor. Türkiye'nin en büyük pastane ve unlu mamuller zincirlerinden biri olan Simit Sarayı'nın halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) onaylandı.

TOKİ’den Konya Sarayönü'nde 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!  

TOKİ Konya Sarayönü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Sarayönü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Sarayönü'nde  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Sarayönü sosyal konut projesi... 

Vladimir Putin'den 1,4 milyar dolarlık saray iddialarına yanıt!

, Karadeniz’de kendisi için 1,4 milyar dolara saray yaptırdığına yönelik iddiaları reddederek, “İddia edilen mülklerin hiçbiri ne bana ne de yakın akrabalarıma aittir ve hiçbir zaman da olmamıştır. Tüm bu iddialarla vatandaşlarımızın beyinlerini yıkamaya karar verdiler.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Tekirdağ Saray Kültür Merkezi ne zaman açılacak?

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Kültür Merkezi'ni 2020 yılı sonunda hizmete açacak.

Topkapı Sarayı'na istinat duvarlı önlem!

Topkapı Sarayı Müzesi'nin Sarayburnu yönüne bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına, 4.5 metre yüksekliğinde 39 metre uzunluğa sahip istinat duvarı yapıldı.

Ankara Altınbaşak Doğa ne zaman teslim?

Altınbaşak Doğa projesi Ankara’nın Pursaklar İlçesi Saray Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa ediliyor. Peki Ankara Altınbaşak Doğa ne zaman teslim?

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Keykubadiye Sarayı ne zaman başlayacak Haberi

Keykubadiye Sarayı ne zaman başlayacak

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Şeker Gölü üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmalarına 27 Temmuz Pazartesi günü başlanacağım bildirdi. Vali Düzgün, Keykubadiye Sarayı Kazı Ekibi Başkanı Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baş ile Arkeolog Sezai Arık ve Araştırma Görevlisi Şükrü Dursun'u makamında kabul ederek kazı programı hakkında bilgi aldı. Vali Düzgün, 6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de, Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarının başlatılması için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğunu ve kazı çalışmalarına başlanabilmesi için geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu izni çıktığını ifade ederek, Kayseri Şeker Gölü'nün hemen üzerindeki Selçuklu Sarayı'na ait izlerin ve kalıntıların...