24 / 07 / 2024

kıblesi yanlış olan cami

kıblesi yanlış olan cami

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki bir caminin kıblesinin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine 50 yıllık hatanın düzeltilmesi için harekete geçildi. Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.

ABD'nin büyük bankasından altın fiyatları açıklaması! Tam bu rakama yükselecek! Elinde altını olan buz kesti! 

ABD'nin büyük bankalarından olan Citi, altın fiyatları ile ilgili çarpıcı bir son dakika rakamını açıkladı. İşte detaylar ve son dakika güncel altın fiyatları 9 Temmuz 2024... 

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

26 Eylül Salı dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe sakin başladı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

Dolar için ''zehirli ok fırlatıldı' diyen uzman isim açıkladı! Tutabilene aşk olsun! Parası olan hemen dövizciye koşsun

Dolar 19 TL seviyesini test ettikten sonra yükseliş beklentileri her geçen gün yükseliyor. Dolar için ''zehirli ok fırlatıldı' diyen uzman isim açıkladı. Tutabilene aşk olsun! Parası olan hemen dövizciye koşsun!

İngiltere'de gençler kira ödeyemiyor! Yıkılmak üzere olan evlerden yaşıyorlar!

İngiltere'de kira ödemekte zorlanan 30 yaş altı gençlerin sayısı artıyor. Yıkılmak üzere olan evlerde yaşıyorlar!

Gölcük depreminin sembolü olan binalar yıkılıyor!

1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonrasında basında haberlere konu olan meşhur 2 bina için yıkım kararı alındı. 

Siirt'te yıkılma riski olan 2 katlı ev boşaltıldı!

Siirt'te 3 Aralık tarihinde yaşanan deprem sonrası yıkılma tehlikesi olan 2 katlı ev tahliye edildi.

Bahçelievler'de yıkım kararı olan binanın balkonu çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yıkım kararı olan altı katlı bir binanın ikinci katındaki balkon kısmı çöktü. Sigara içmek balkona çıkan 50-55 yaşlarındaki bir kişi aşağı düştü ve ağır yaralandı. 

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...

Marmara depremi, denize kıyısı olan tüm şehirleri etkileyecek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, "Marmara Denizi’nin içinde olacak depremden Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm şehirlerin ağır bir şekilde etkileneceği bilinmelidir" uyarısı yaptı.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Çatalca'daki 22 yıllık imar yanlışı düzeltildi!

Çatalca'da yaşayan Fedai Işık'a ait 30 dönümlük tarla 22 yıl önce SİT alanı ilan edildi. Arkeologlar tarafından yapılan araştırma sonrasında tarlanın yanlışlıkla SİT alanına alındığı ortaya çıktı.

kıblesi yanlış olan cami Haberi

kıblesi yanlış olan cami

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki bir caminin kıblesinin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine 50 yıllık hatanın düzeltilmesi için harekete geçildi. Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.


Kürendere Mahallesi’nde 1966 yılında inşaa edilen Salihoğulları Camii’nin kıblesinin yanlış yönde olduğu yarım asır sonra anlaşıldı. Cami, halkın isteği üzerine geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Sındırgı Belediyesi öncülüğünde Kürendere Camisi’nin temeli, mahalle hayrıyla ve dualarla atıldı.


Caminin tekrar yapılması için el birliğiyle çalışıp maddi manevi katkıda bulunan mahalle halkına teşekkür eden AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Son yıllarda bazı hassasiyetlerimizi kaybettik. Kaybettiğimiz bu hassasiyetlerin başında her şeyi birilerinden beklemek, devletten beklemek ya da belediyeden beklemek gibi bir sıkıntılı durumla karşı karşıya kaldık. Hiçbir idarenin tek başına vatandaşı işin içine katmadığı müddetçe başarılı olması...