03 / 01 / 2025

kıbrıs inşaat sektöründe son durum ne

kıbrıs inşaat sektöründe son durum ne

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca, sektörde yaşanan sorunları değerlendirdi.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,3 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar…

İnşaat sektörü koruma altına alındı! İnşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tüzüğü Resmi Gazete'de!

Kıbrıs İnşaat sektöründe ''İnşaat İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan: İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik için denetim şart!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan yaptığı açıklamada hayata geçirdikleri İMKTS ile inşaat sektöründe sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedeflediklerini söylerken, hedeflenen standartlara ulaşmak için devletin denetleme yapmasının şart olduğunu da kaydetti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,9 arttı!

TÜİK rakamlarına göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi, yıllık olarak ise inşaat sektöründe artış kaydedildi. İşte ayrıntılar... 

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!

Kıbrıs’ta inşaat sektöründe yaşanan kriz ekonomiyi batağa doğru sürüklerken, 2026-2027’de bitirilme vaadiyle parasının bir kısmı alınan konutların inşaatına dahi henüz başlanmaması da büyük risk barındırıyor.

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyüyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir yaptığı açıklamada yeni neslin masa başı işlere yöneldiğini belirterek, inşaat sektöründe kalifiye elemanların mühendislerden bile yüksek maaşlar alabildiğini söyledi. 

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sorunu büyüyor!

Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal, inşaat sektöründe yaşanan eleman sıkıntısına değinerek, sektörün tükenmek üzere olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe konkordato rüzgarı! 

Ekonomide sıkılaşma adımları devam ederkeni, durgunluk belirtileri de giderek artıyor. Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektöründe dev markalar konkordato isterken sektör devletten ödeme alınamadığını söylüyor.

İnşaat sektöründe istihdam 1,72 milyon seviyesine geriledi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Aylık Sektör Raporu’nun sektör tarafından merakla beklenen Haziran 2024 sonuçlarına göre, inşaat sektöründe istihdam geçtiğimiz Mayıs'ta 1,72 milyon seviyesine geriledi.

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, inşaat sektöründe çarkların durmak üzere olduğunu söyleyerek 'Böyle giderse vatandaş yüksek fiyata dahi alacak konut bulamayacak” uyarısında bulundu.

kıbrıs inşaat sektöründe son durum ne Haberi

kıbrıs inşaat sektöründe son durum ne

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca, ülkenin köklü bir reforma ihtiyacı olduğunu belirterek, tüm sektörlerin elden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Devlet dairelerinde yaşanan sorunları da değerlendiren başkanlar, hükümetlerin kalıcı olmadığı için sadece günübirlik politikalar ürettiğini savundu. Eylemin ardından yaşanan bazı gelişmeler olduğunu belirten birlik başkanları, çalışmaların yeterli olmasa da önemli olduğunu anlattı. İnşaat sektörünün son yıllara kadar eğitim ve turizmin ardından gelen lokomotif sektör olduğunu belirten birlik başkanları, sektörün şu anda dibe vurduğunu ve problemlerin tespit edilip yeniden düzenlenmesini istedi. Devlet dairelerde kullanılan yöntemlerin 19501i yıllardan kaldığını anlatan birlik başkanları, daireler arasında yaşanan iletişim sorunu nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Koçan işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle birçok işletmenin ve vatandaşın da mağdur olduğunu kaydeden...