25 / 07 / 2024

Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa

Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa

2001 yılında Boğaziçi'nin en eski yalılarından olan Kandilli'deki Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümüne sahip olan Umran Üzümcü, yalıyı denize açabilmek için pencerelerden birini çıkartarak yerine kapı takmış.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

Mehmet Emin Bilmez depremden etkilenen mahalleleri inceledi!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Saray'da depremden etkilenen mahallelerde incelemeler yaptı.

Mehmet Emin Birpınar: Sürdürülebilir yapılar inşa etmek gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 35'inin binalardan kaynaklandığını belirtti. Birpınar, "Hava kalitesi yüksek, su ve enerjiyi etkili kullanan, sıfır atık sistemi kullanan akıllı binaların yapılması gerekiyor." dedi...

Kıbrıslı Rumlar taşınmazlarını almak için AİHM'ye başvurdu!

Kıbrıslı Rumlar, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs'ta kalan malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Strasbourg Mahkemesi başvuru sonucu Ankara'dan savunma istedi.

İngiltereli konut yatırımcılarının Kıbrıs'a ilgisi azaldı!

Kıbrıslı işletmeci Hüsamettin Maviay, KKTC’de zengin İngiliz kalmadığını söyledi. Maviay, "Biradan fazla ev satılan günler gördük" diye konuştu.

Mehmet Emin Özcan: Faizler düşüyor!

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, "Faizlerin artması bankaların karlarını olumsuz etkiler. Bugün itibarıyla Allah'a şükür hayat normale döndü. Bugün makroekonomik göstergeler Türkiye'nin iyi yolda olduğunu gösteriyor. Enflasyon oranı geri geliyor, faizler düşüyor" dedi...

Kıbrıslılar emirname değil, imar planı istiyor!

Kıbrıs'ta son zamanlarda sıkça gündeme gelen Mağusa Emirnamesi ile ilgili bölge halkının görüşü alındı. Vatandaşlar, mimar ve mühendisler ile halka açık bir şekilde hazırlanan imar planlarına destek vereceklerini söyledi.

Şahinbey Kıbrıs Sosyal Tesisi'nin inşaatı yükseliyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından Kıbrıs Mahallesi’ne inşa ettirilen sosyal tesis ve taziye evi inşaat çalışmalarını yerinde denetledi.

SotCA gayrimenkulün Kıbrıslı starlarını arıyor!

Hürriyet Gazetesi'nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Sign of The City Awards (SotCA) yarışması Kıbrıs'ta düzenleniyor.

Kıbrıslı Yalısı'nın haremlik bölümü ERa için kapılarını araladı!

Kıbrıslı Yalısı; orta kısımdaki Harem Bölümünün kapılarını; ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Gayrimenkul için araladı. 

Kıbrıslı müteahhitler International Real Estate 2017'de!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Ukrayna Kiev'de 1 -2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen "International Real Estate 2017" Fuarına katıldı.

Kıbrıslı Baştaşlar İnşaat'tan Sağlık Bakanlığı'na hibe desteği!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Baştaşlar İnşaat, Esentepe Sağlık Ocağı'nda kullanılmak üzere ambulans hibe etti. Sağlık Bakanlığı'nda ambulansın devri için protokol imzaladı.

Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa Haberi

Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa



Tarihi yalıda iskele için pencere söküldü


Kandilli'deki tarihi Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümünü denize açabilmek için yapılan değişiklikler tepkilere sebep oldu. Bu bölümü satın alan Umran Üzümcü'nün yaptığı değişiklik, yalının diğer bölümlerinde oturan Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın torunlarını da çileden çıkarttı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ve Anıtlar Yüksek Kurulu inceleme başlattı. 


    KANDİLLİ'deki tarihi Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümünü satın alan Umran Üzümcü'nün deniz yolunu kullanabilmek için pencerelerden birini çıkararak kapı takması, yalının diğer bölümünde oturan Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın torunlarının tepkisine neden oldu. Paşa'nın torunlarından Mihda Bilgişin ve eşi İlkay Bilgişin'in avukatları Ali Aydın aracılığıyla kaçak kapının eski haline getirilmesi için...