06 / 05 / 2024

Kıbrıslılar Yalısının sahibi

Kıbrıslılar Yalısının sahibi

2001 yılında Boğaziçi'nin en eski yalılarından olan Kandilli'deki Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümüne sahip olan Umran Üzümcü, yalıyı denize açabilmek için pencerelerden birini çıkartarak yerine kapı takmış.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisse!

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini merak ederken, Borsa Filozofu da yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Ev sahipleri yasal sınırlamalardan kaçmak için karaborsa yöntemi uyguluyor! Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!

Deprem felaketleri sonrasında yaşanan göç nedeniyle kiralar neredeyse 10 kat birden arttı. Valilikler önlem olarak fahiş fiyatlı daireleri mühürlerken kira artışlarına sınır da konuldu. Ancak tüm bu tedbirler ev sahiplerini durdurmaya yetmedi.

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

Şerifler Yalısı'nın arsası satışa sunuldu! 

İstanbul Emirgan'da yer alan Şerifler Yalısı, arsasının bir bölümünün satışa sunulmasıyla gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

THY'den herkesi şaşkına çeviren karar! Yaş sınırı değişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, herkesi şaşkına çeviren kararı açıkladı. THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Fiat'tan büyük kampanya: Yarısını şimdi, kalanı bir sene sonra öde! İşte Fiorino Combi 13 Temmuz 2022 fiyat listesi

Ticari araç satın almak isteyenler Fiat Fiorino Combi modelini araştırıyor. Üstelik Fiat Fiorino Combi'de büyük kampanya sizleri bekliyor. 'Yarısını şimdi kalanı seneye öde' kampanyası ile satışa sunuldu. Peki Fiat Fiorino Combi fiyatı ne kadar? İşte Fiat Fiorino Combi 13 Temmuz 2022 fiyat listesi.

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Kıbrıslılar Yalısının sahibi Haberi

Kıbrıslılar Yalısının sahibi



Tarihi yalıda iskele için pencere söküldü


Kandilli'deki tarihi Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümünü denize açabilmek için yapılan değişiklikler tepkilere sebep oldu. Bu bölümü satın alan Umran Üzümcü'nün yaptığı değişiklik, yalının diğer bölümlerinde oturan Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın torunlarını da çileden çıkarttı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ve Anıtlar Yüksek Kurulu inceleme başlattı. 


    KANDİLLİ'deki tarihi Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümünü satın alan Umran Üzümcü'nün deniz yolunu kullanabilmek için pencerelerden birini çıkararak kapı takması, yalının diğer bölümünde oturan Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa'nın torunlarının tepkisine neden oldu. Paşa'nın torunlarından Mihda Bilgişin ve eşi İlkay Bilgişin'in avukatları Ali Aydın aracılığıyla kaçak kapının eski haline getirilmesi için...