02 / 05 / 2024

kıbrısta hangi vakıfların arazileri var

kıbrısta hangi vakıfların arazileri var

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisidir, en büyüğü Lala Mustafa Paşa Vakfiyesi ile Abdullah Paşa Vakfiyesi’dir." dedi...

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi kapsamında Hatay'daki cemaat vakıflarının tasarrufu altındaki taşınmazların, tapuda bu vakıfların adına tescil edilebilmesi amaçlanıyor.

Şirketlerin ve vakıfların kira alacakları yapılandırılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan yeniden yapılandırma düzenlemesinin detayları belli oldu. Bu kapsamda, şirketlerin ve vakıfların kira alacakları yapılandırılacak...

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

kıbrısta hangi vakıfların arazileri var Haberi

kıbrısta hangi vakıfların arazileri var


Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, vakıf hukukuna göre şahsi vakıfların hiçbir zaman başkasına devredilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Kıbrıs’ın üçte ikisi vakıf arazisidir, en büyüğü Lala Mustafa Paşa Vakfiyesi ile Abdullah Paşa Vakfiyesi’dir. Gazi Magusa’nın yüzde 78’i Abdullah Paşa’nın vakfına aittir.” dedi.


Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısında Osmanlı ve öncesi vakıflarına ait çalışmalarla ilgili önemli bir dosya yayınlandı. 'Kıymeti Bilinmeyen Hazine: Vakıflar' başlığını taşıyan haberde TTK eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun dikkat çekici açıklamalarına yer verildi. TTK Başkanı olduğu dönemde bütün dünyadaki Türk kültür varlıklarının envanter çalışmalarını başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Halaçoğlu, “Sadece Osmanlı değil, Osmanlı dışında kalan diğer Türk devletlerine ait mimari yapıların da envanterini yapıyorduk. Mısır’da İhşidlerin, Tolunoğullarının; Orta Asya’da ise Kazakistan’ın...