02 / 10 / 2024

Kıbrısta Konut yatırımcıları için 90 günlüğüne sabit kura geçildi

Kıbrısta Konut yatırımcıları için 90 günlüğüne sabit kura geçildi

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımcıları düşünüldü ve tapu devir harçlarıyla birlikte stopajlarda 90 günlüğüne sabit kura geçildi.

Yerli konut yatırımcılarının ardından müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı!

Gayrimenkul sektörü giderek daha da düşen alım gücü, yüksek faizler sebebiyle darboğazda. Yatırımcıların yurt dışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimlerine başladı.

Kıbrıs'tan konut alan Türk yatırımcılarının oranı yüzde 4'ü geçti!

KKTC'de konut alan yabancılar içinde Avrupa Birliği vatandaşlarının oranı 24.6'ya ulaşırken, Türk yatırımcılarının oranı ise yüzde 4'ü geçti.

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

İslam Memiş, sır gibi saklanan altın planını açıkladı! 'Ters köşe yapacaklar' dedi rakam verdi! Yatırımcılar hazır olun!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek 'ters köşe yapacaklar' diyerek yatırımcıları uyardı.

Türk yatırımcılarından ABD gayrimenkul piyasasına büyük ilgi! Yatırımcılar yurt dışından konut almaya başladı!

NotteGlobal’ın kurucusu Yusuf Boz, ABD Gayrimenkul Pazarının Türk yatırımcılarına fırsatlar sunduğunu açıklayarak yatırımcıların yurt dışından konut almaya başladığını belirtti.

Yatırımcılar konut almak için piyasanın normale dönmesini bekliyor!  

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza, konut yatırımcılarını harekete geçmesi için piyasanın normale dönmesini beklediğini belirtti. 

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs'a çevirdi!

Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren inşaat şirketi Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan yaptığı açıklamada yatırımcıların gayrimenkul almak için Kuzey Kıbrıs'a yöneldiğini söyledi.

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Kıbrısta Konut yatırımcıları için 90 günlüğüne sabit kura geçildi Haberi

Kıbrısta Konut yatırımcıları için 90 günlüğüne sabit kura geçildi

Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi, Kıbrıs'ta yatırım yapacak olan alıcılara bu 90 günlük kur indirimden yararlanarak biran önce yatırımlarını gerçekleştirmeleri tavsiyesinde bulundu.



Dünyadaki olumsuz ekonomik göstergelerin etkilerini minimuma indirmek amacıyla döviz kurlarını sabitleyen KKTC, inşaat sektörü için de tedbir alarak tapu devir harçları ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti.



ensonhaber.com'un haberine göre. Konuya ilişkin açıklama yapan ‘Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi', devlet tarafından yapılan bu kur sabitleme kararının alıcılar için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu uygulamayı fırsata çevirme zamanını kaçırmamak gerektiğinin altını çizen Sadeghi, Kıbrıs'ta yatırım yapacak olan alıcılara bu 90 günlük kur indirimden yararlanarak biran önce yatırımlarını gerçekleştirmeleri tavsiyesinde bulundu.



Hüseyin Sadeghi, “KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, inşaat sektöründe de kur artışlarından dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları minimize...