02 / 05 / 2024

kıbrısta müteahhitlere müjde

kıbrısta müteahhitlere müjde

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müteahhitlerin alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceğini açıkladı. Denktaş yazılı açıklamasında, "Çok kısa bir süre içerisinde müteahhitlerin gecikmiş alacakları ödenecektir" dedi.

İzmirlilere müjde! Buca Metrosu'nun ilk etabı Haziran 2026’da açılacak!

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu ile ilgili bir müjde veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Buca Metrosu'nun ilk etabının 2026 yılının Haziran ayında açılacağını söyledi.

Kiralık arazi arayanlara büyük müjde! 3 şehirde 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralık arazi arayanlara büyük müjde geldi. Yayımlanan ihale ilanları kapsamında 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla arazi kiralaması yapılacak...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi  Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Can Vural tarafından kuruldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

kıbrısta müteahhitlere müjde Haberi

kıbrısta müteahhitlere müjde

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müteahhitlerin alacaklarının kısa süre içerisinde ödeneceğini açıkladı. Denktaş yazılı açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı projelerde devlete ve belediyelere iş yapan müteahhitlerin geçmiş yıllardan kalan ve devam eden projelerinin ödenmesi için çalışmalar son aşamaya getirilerek süreç başlatılmıştır. Çok kısa bir süre içerisinde müteahhitlerin gecikmiş alacakları ödenecektir" dedi. 


Öte yandan İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, sektörde yaşadıkları sıkıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner'e aktardı. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, muhaceret affı konusunda yakın zamanda birtakım çalışmalar yapacaklarını açıkladı. 


"Muhaceret affının gerçekleşmemesinden dolayı bir insanlık suçu işliyoruz" diyen Saner, "Muhaceret affına takılan bir kimsenin kendi haklarını korumamasından ya da işverenin kendisine bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hatalı davranışlardan dolayı KKTC'ye turist anlamda...