18 / 05 / 2024

kıbrısta turizm sektörü son durum

kıbrısta turizm sektörü son durum

Kıbrıs'a giden turistin geçmişte % 80'inin Türk olduğunu anlatan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Girne Başkanı Reha Arar, "Bu oran Ortadoğu ve Avrupalı turistin artmasıyla % 50'ye indi. Ulaşımı çözersek 2 milyon turiste ulaşırız" dedi...

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Akbük Kuştur Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Akbük Kuştur Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Kadıköy'de Mehmet Karışan tarafından kuruldu.

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi Kartal'da Kenan Mağol tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

kıbrısta turizm sektörü son durum Haberi

kıbrısta turizm sektörü son durum

Kıbrıs'a giden turistin geçmişte % 80'inin Türk olduğunu anlatan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Girne Başkanı Reha Arar, "Bu oran Ortadoğu ve Avrupalı turistin artmasıyla % 50'ye indi. Ulaşımı çözersek 2 milyon turiste ulaşırız" dedi.


KıbrısTürk Ticaret Odası'nda Girne Başkanlığı'na seçilen, Merit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar'la adanın ekonomisini konuştuk. 


 Adada son dönemde bazı gelişmeler var. 2015'te bir çözümün gerçekleşebileceğinden bahsediliyor. Halkın bakış açısı nasıl? 

Önümüzdeki yıl sorunun çözüleceğine dair bir inanç var. Ada'ya son dönemde üst düzey isimler geldi. Artık çözüme odaklanmak gerekiyor. Müzakere masasında bir netice alınamaz. Al-ver politikası başlayacaktır. Birleşmiş Milletler gözetiminde, iki tarafın da siyasi eşitliğine dayanan federal bir yapıya dönüşürse tansiyon düşer. İzolasyonlar da kalkarsa ekonomimiz rahatlar. Ama izolasyon kalkmadan da KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durması için...