21 / 05 / 2024

kilis toplam konut satışı

kilis toplam konut satışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre bu yılın Şubat ayına göre konut satış miktarı azaldı. Kilis’te 2014 yılı Şubat ayında 190 adet konut satılırken, Mart ayında ise satılan konut sayısı 189 oldu...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Yüzyılın felaketi deprem afetinden sonra iki bini aşkın binanın ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da yarım kalan konut projeleri yükseliyor. Şehirdeki toplam konut stokunun ise yüzde 5’ini yarım kalan konut projeleri yer alırken, kişiler yüksek maliyetler nedeni ile kaçak yapılaşmaya yöneldiği kaydedildi.

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

5 soruda TOKİ Kilis Sosyal Konut Projesi 2022! Kilis ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Kilis konut projesi merakla araştırılıyor. Kilis ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak, konut  sayısı kaç olacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenilen TOKİ Kilis 2022 sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı.

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

Yabancılara konut satışı Eylül'de rekor kırdı!

Eylül 2021'de toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı Eylül ayında yüzde 4,5 olarak gerçekleşti. 

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karaman’da Şubat ayında 141 konut satıldı!

Şubat ayında Karaman'da toplam konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44,7, bir önceki aya göre yüzde 3,4 oranında azaldı ve 141 adet oldu.

kilis toplam konut satışı Haberi

kilis toplam konut satışı


Kilis’te 2014 yılı Mart ayında 189 adet konut satıldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre bu yılın Şubat ayına göre konut satış miktarı azaldı. Kilis’te 2014 yılı Şubat ayında 190 adet konut satılırken, Mart ayında ise satılan konut sayısı 189 oldu. Kilis’te bir önceki yılın aynı ayına göre ise konut satış miktarı arttı. Geçen yıl Mart ayında İlde 79 adet daha az konut satılarak toplam 110 adet konut satılmıştı. 2014 yılı Mart ayındaki 189 adet konut satışıyla Kilis tüm iller içinde konut satışı bakımından 60. sırada yer aldı ve Türkiye genelinde satışı yapılan 87 bin 617 konutun yüzde 0,2’si kadar paya sahip oldu. Kilis genelinde toplam konut satışının 28’si ipotekli satış olarak gerçekleşti. Kilis’teki toplam konut satışı içinde ipotekli satışın...