04 / 05 / 2024

Kilit sektörü büyüdü mü

Kilit sektörü büyüdü mü

Türkiye' de kilit sektöründe son yıllarda teknolojik ürünlerin de piyasaya girmesiyle birlikte yıllık 20 milyon adedin üzerin satış gerçekleştiren sektör 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Tasarruf finansman sektörünün 2023 sektör büyüklüğü hedefi 75 milyar lira!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarruf finansman sektörünün 2023 büyüklük hedefinin 75 milyar Türk Lirası olduğunu söyledi.

Hububat sektöründen yılın ilk yarısında 5,44 milyar dolarlık ihracat: İşte en çok mal sattığımız ülkeler

Türkiye'de hububat sektörü yılın ilk yarısında ihracat odaklı büyüdü. Türkiye'den başta Irak, ABD ve İsrail'e gönderilen ürünlerle toplamda 5,5 milyar dolara yakın satış gerçekleştirildi.

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 17,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD, tarafından açıklanan ‘Türkiye İMSAD Mayıs 2021 Sektör Raporu’na göre, ülke genelinde inşaat malzemeleri sanayisi 2021'in ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 17,2 büyüdü. 

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Kilit sektörü büyüdü mü Haberi

Kilit sektörü büyüdü mü


Türkiye'de kilit sektöründe son yıllarda teknolojik ürünlerin de piyasaya girmesiyle birlikte yıllık 20 milyon adedin üzerin satış gerçekleştiren sektör 230 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşıyor. 

Global kilit ve silindir talebinde mekanik ürünlerin kullanımı sektörde hala büyük payı alıyor. Dünya elektronik güvenlik ürünleri pazarındaki yıllık büyüme ise, mekanik güvenlik ürünlerinden iki-üç kat daha fazla hızla büyüyor. Elektronik ve elektromekanik kilitler, güvenlik açısından tüketicilerin ilgisini çekerken, teknolojik ürünlere eğilim ve yüksek segment olması itibariyle tüketici için prestijli ürün olması bu ürünlerin tercih edilmesindeki nedenlerin başında geliyor. 

Parmak izli ürünler Parmak izi sayesinde çalışan kilitlere talep giderek yükseliyor. 

Tüketiciler bu ürünü özellikle prestijli olmasından dolayı satın alıyor. Parmak izi ile çalışan kilitleri de içine alan ve biyometrik ürünler olarak anılan ürünlerin satışı Türkiye'de de dünyadaki kullanım...